Jääkiekon MM-kisoilla kolme vaihtoehtoa – Kalervo Kummola esitti yhden toiveen

0:45
Videolla jääkiekon MM-kisojen siirtyminen pois Valko-Venäjältä.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Suomen jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa, että kevään MM-kisojen järjestäjän rooliin on kolme vaihtoehtoa.

Kummola kertoi, että IIHF:n kokouksen perusteella vaihtoehdot ovat Tanska, Slovakia ja Latvia. Hän painotti, että muita ehdokkaita ei tulla enää ottamaan vaihtoehdoiksi. Yhden toivomuksen Kummola esitti, että finaalipelit pelattaisiin Latviassa, sillä se on kärsinyt paljon käynnissä olleesta tilanteesta.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvisti, että kisat tullaan pelaamaan. Nummela sanoi, että jos muita vaihtoehtoja ei olisi ollut, olisi Suomella ollut mahdollisuus isännöidä MM-kisoja. Suomi tulee kuitenkin nyt Nummelan mukaan keskittymään ainoastaan vuoden 2022 MM-kisojen järjestämiseen.

IIHF tiedotti aiemmin maanantaina, että jääkiekon MM-kilpailut siirtyvät pois Valko-Venäjältä. Se ilmoitti tiedottessaan, että siirto tapahtuisi turvallissyistä.

Monet eri tahot ovat vaatineet aiemmin MM-kisojen siirtoa Valko-Venäjän poliittisen tilanteen vuoksi. Jääkiekon MM-kisat pelataan 21. toukokuuta - 6. kesäkuuta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja