Näin jääkiekkofanit ottivat karmean pettymyksen vastaan suorassa lähetyksessä Kauppatorilla: "Tultiin niin pitkältä tänne"

Mantan patsaan ympäristö täyttyi pettyneistä jääkiekkofaneista 1:16
Katso video: Näin jääkiekkofanit ottivat tappion vastaan Helsingin keskustassa.

MTV Uutiset jalkautui kaupungille aistimaan lätkäfanien kisatunnelmaa. Riiassa pelattava jääkiekon MM-turnaus huipentui tänään Suomi-Kanada -otteluun. Maat kohtasivat finaalissa viimeksi pelatuissa jääkiekon arvokisoissa 2019. MTV Uutiset Live seurasi kiekkofanien tunnelmia ja tapahtumia Helsingissä ennen ottelua, ottelun aikana ja sen jälkeen.

Riemu repesi Havis Amandan patsaalla edellisen kerran kaksi vuotta sitten, kun Suomi ja Kanada kohtasivat jääkiekon MM-finaalissa. Tuolloin Suomi oli parempi luvuin 3-1.

Viime vuonna kisat jäivät koronapandemian takia pelaamatta, mutta tänä vuonna Suomen Leijonat on jälleen nähty kisakaukaloissa. Loistavasti sujunut kisaurakka huipentuu sunnuntai-illan finaaliotteluun.

Mahdolliseen finaalihuumaan on varauduttu muun muassa Havis Amandan patsaan aitaamisella. Tänä vuonna Mantan vesialtaaseen ei haluta innokkaiden lätkäfanien joukkoiltauintia.

”Torille lähdetään”

Koronan takia ei tänä vuonna myöskään järjestetä esimerkiksi samanlaisia ulkoilmakisastudioita, kuin mihin on aikaisempina vuosina totuttu. Finaalia odotetaan kuitenkin positiivisissa tunnelmissa.

– Ihan kotipuolessa kaksistaan vaimon kanssa, ei mitään isompaa, Sami-niminen lätkäfani kertoo MTV Uutiset Livelle.

Sami ennustaa, että finaalista muodostuu tiukka ja vähämaalinen kamppailu. Voittajasuosikki on kuitenkin selvä.

– Suomi voittaa 2-1.

Myös Janina ja Mari aikovat seurata ottelua. Hekin veikkaavat tiukan ottelun päättyvän Suomen voittoon. Ottelu aiotaan katsoa kaveriseurueessa.

– Me mennään jonkun meidän frendin luokse katsomaan ottelua. Mutta ehdottomasti torille, jos Suomi…Kun Suomi voittaa, kaksikko toteaa.

MTV Uutiset seuraa jääkiekkohuumaa Helsingin keskustassa tässä jutussa.

00.17: Seuranta on päättynyt

23.12: Pettymys näkyy nuorten kiekkofanien kasvoilta. Toisten kasvoilta enemmän, toisten vähemmän. Neljä nuorta miestä olivat saapuneet Kauppatorille Tervakoskelta asti.

– Vähän harmittaa, kun tultiin niin pitkältä tänne. Se on kuitenkin kuin lomareissu. Kun isolle krikolle tulee, niin se on aina hyvä mieli, Otto Kuntonen toteaa.

Kauppatorin perinteikkäälle juhlapaikalle oli kerääntynty muutamia kymmeniä lätkäfaneja.

22.55: Kanada voittaa Suomen jatkoajalla. Mantan patsaan allas välttynee suuremmilta ryntäyksiltä.

22.48: Helsingissä toiveikkaita kiekkofaneja on jo alkanut kerääntyä Kauppatorille, kun finaaliottelu on edennyt jatkoajalle. Mantan patsaan ympärille on myös kerääntynyt vartijoita.

Kello 22.16: Tunnelma tiivistyy, kun finaaliottelu lähestyy virallisen peliajan loppua. Lämmin sää on saanut instagramin perusteella kiekkofanit luovalle päälle kisastudioiden suhteen.

Useissa kisakatsomoissa on luotettu paljun viilentävään voimaan.

Toisaalta ottelua voi seurata myös liikkuvassa katsomossa.

Perinteikäs suomalainen järvimaisema luo onnistuneet puitteet finaaliottelun seuraamiseen.

Kauppatorilla ennakoitiin Suomen finaalimenestystä erilaisin järjestelyin

MTV Helsingin Kauppatorilla: tällaisilla aidoilla ikoninen Havis Amanda on suojattu mahdollisilta kultajuhlilta 2:39
MTV Helsingin Kauppatorilla aiemmin tänään: tällaisilla aidoilla ikoninen Havis Amanda on suojattu mahdollisilta kultajuhlilta

Lue myös:

    Uusimmat