Jääkiekkohistoriaa Suomessa tehnyt entinen hyökkääjä taistelee nyt koronavirusta vastaan Kanadassa

Koronaviruksen leviäminen on laittanut hoitohenkilökunnan lujille eri puolilla maailmaa ja alan opiskelijoita on rekrytoitu apuun viruksen taltuttamisessa. Yksi koronavirusta vastaan kamppaile opiskelija on New York Timesin mukaan entinen jääkiekkoilija Hayley Wickenheiser, joka tuli tutuksi suomalaisille, kun hän pelasi Suomi-sarjassa ja Mestiksessä ensimmäisenä naisena miesten sarjassa.

Kanadalainen Hayley Wickenheiser on aktiiviuransa jälkeen siirtynyt opiskelemaan lääkäriksi Calgaryn yliopistossa. Wickenheiser oli keväällä suorittamassa harjoitteluaan päivystysosastolla Torontossa, kun koronavirustilanne yltyi kriittiseksi.

Wickenheiser kertoo olleensa päivystysosastolla, kun koronaviruspotilaita alkoi tulla sisään. Tilanne yllätti.

– Kun ensimmäinen covid-potilas tuli sairaalan päivystykseen, lääkäri, jonka kanssa olin, ei halunnut mennä potilaan huoneeseen, Wickenheiser kertoo New York Timesille.

– He eivät tunteneet oloaan suojatuksi, heillä ei ollut tarpeeksi suojavarusteita. He eivät myöskään tienneet, minkä kanssa olivat tekemisissä.

Mukana avustavissa tehtävissä

Viimeisimmän tiedon mukaan Kanadassa on todettu lähes 20 000 koronatartuntaa ja 435 ihmistä on kuollut virukseen. Virustilanteen muututtua kriittiseksi Kanadassa lääkäriopiskelijoiden harjoittelut lopetettiin. Wickenheiser on kuitenkin jatkanut työtään koronavirusta vastaan.

New York Timesin mukaan opiskelijat eivät saa olla suoraan hoitamassa koronavirustartunnan saaneita potilaita, joten Wickenheiser on ollut avustavissa tehtävissä. Hän on kerännyt suojavarusteita etulinjassa työskenteleville ja auttanut positiivisen testituloksen saaneiden kontaktien jäljittämisessä.

Samalla Wickenheiser on ollut tukena etulinjassa työskenteleville. Hän kertoo päivystyksessä työskentelevästä ystävästään, joka sanoi lopettaneensa yhteyden pitämisen tuttuihinsa, sillä näiden viesteissä välittyi vain pelko ja suru siitä, että lääkäri joutui työskentelemään tartunnan saaneiden kanssa.

– Sanoin, että tämä on kuin olympialaiset sinulle. Siinä on riskinsä, mutta olet todella hyvä työssäsi. Olet myös viisas ja teet kaikkesi suojataksesi itseäsi ja henkilökuntaasi.

Moninkertaisesta olympiavoittajasta ja maailmanmestarista tuli ensimmäinen miesten sarjoissa pelannut nainen, kun hän edusti Salamoita ensin Suomi-sarjassa ja sitten Mestiksessä kausilla 2002–2003 ja 2003–2004.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja