Itsevarmuutta ja inspiraatiota – Barbie pukeutuu nyt muslimihuiviin

Muslimimuoti on suurempi puheenaihe kuin koskaan aikaisemmin. Yksi todiste tästä on Hijarbie, eli muslimivaatteisiin puettu Barbie. 

Vasta viikko sitten saimme lukea leluyhtiö Mattelin tuovan markkinoille kolmella eri vartalotyypillä varustettua Barbie-nukkea. Myös Lego kertoi lanseeraavansa pyörätuolilla kulkevan lego-ukon. 

Uusimman lelu-uutuuden tarjoaa nyt 24-vuotias Haneefah Adam, joka on suunnitellut muslimitytöille suunnatun Barbien, eli Hijarbien. Sen tarkoituksena on inspiroida ja luoda itsevarmuutta tähän uskontokuntaan kuuluville tytöille. 

Nigeriassa asuva Adam esittelee nukkien hijab-muotia suositulla Instagram-tilillä.

Vaatteet perustuvat suosittujen bloggareiden vaatteisiin

Adam sai idean Hijarbieen muutama kuukausi sitten selaillessaan suosittua Instagram-tiliä nimeltä Barbie Style. Kyseisellä Instagram-tilillä on yli 1,2 miljoonaa seuraajaa, ja se julkaisee kuvia Barbien viettämästä elämästä. 

Hijab merkitsee islaminuskossa vaatimatonta pukeutumista, joka merkitsee usein kehon osien verhoamista julkisilla paikoilla.

– Se sai minut ajattelemaan, miltä nukke näyttäisi, jos se puettaisiin samaan asuun kuin mitä itse käytän, Adam kertoo.

Britanniassa opiskeleva Adam kertoo heti Nigeriaan palattuaan marssineensa kauppaan ostamaan Barbien ja kankaita. Näin syntyi hijab-vaatteisiin puettu Barbie. Adam perusti samalla myös oman tuotemerkin nimeltä Hanie. Hän valmistaa kaikki vaatteet itse, ja perustaa vaatteet suosittujen muslimilaisten muotibloggaajien vaatteisiin.

Muslimuoti ei tee tytöistä vähemmän kauniita

Muslimimuoti on nyt suurempi puheenaihe kuin koskaan aiemmin. Dolce & Gabbana ilmoitti oman hijab-mallistonsa lanseeraamisesta. Myös vaateketju H&M on käyttänyt mainoskampanjoissaan muslimivaatteita. Islamilaisen muotialan arvioidaan olevan reilusti yli 300 miljardia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Hijarbie ei osoita ainoastaan sitä, että vaatimaton tyyli voi olla trendikäs. Se osoittaa myös sitä, että tytöt voivat käyttää hijabia, eikä se tee heistä vähemmän kauniita tai vaatimattomampia kuin itse Barbie, Adam kertoo.

Hänen mielestään on tärkeää, että lapset saavat leikkiä heidän kaltaisillaan leluilla. Se osoittaa, että kaikenlaiset ihmiset ovat arvokkaita.

– Haluan inspiroida muslimityttöjä. Kyseessä on nukke, joka edustaa heidän kulttuuriaan ja uskonnollista taustaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lähde: MIC

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja