1. Silppua valkosipuli ja chili pieneksi murskaksi. Sekoita pienen voimäärän kanssa sekaisin tahnaksi kattilassa.
2. Lisää kattilaan kerma ja maissi, ja anna kiehahtaa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita puolet seoksesta sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää tahna takaisin kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja limellä ja hämmennä.
Tarjoile haudutettu maissi lämpimänä papujen ja lihan kanssa.
Meksikolainen nachovati
Nachot ovat hyvä herkkupala viikonloppuillan iloksi.Shutterstock
Legendan mukaan meksikolainen ravintoloitsija Ignacio ”Nacho” Anaya keksi sattumalta idean nacholautasesta. Alun perin nachovadin päälle laitettiin jalopenoa, papuja, juustoa ja mausteita. Nykyään nachovati on yksi Amerikan rakastetuimmista naposteluannoksista. Tee itse nachovadillinen piristämään illanviettoasi!
Ohjeet:
1. Lado uuninkestävän vuoan päälle runsaasti nachoja. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Laita nachojen päälle itsetehtyä salsaa, papuja, jalopenoa ja päällimmäiseksi juustoraastetta. Paahda herkkukekoa uunissa, kunnes juusto on sulanut. Nauti saman tien.
Itsetehty tacosalsa
Itsetehty salsa maistuu paremmalta kuin kaupasta ostettu versio.Shutterstock
Salsakastike on alkuperältään meksikolaista, mutta nykyään siitä on tullut suosittu herkku varsinkin länsimaissa. Kaupan hyllyt ovat täynnä erilaisilla tulisuusasteilla varustettuja salsapurkkeja. Mikset kokeilisi tehdä salsaa itse?
Salsan ohjeet: Leikkaa sipulista pientä silppua. Murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele chilit ja leikkaa ne auki pituussuunnassa. Poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi silpuksi. Laita kaikki ainesosat purkkiin ja sekoita keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. Voit säädellä salsan vahvuutta chilin siemenien avulla. Laita joukkoon aluksi vain puolet siemenistä ja maista seosta. Jos maku on liian mieto, lisää siemeniä hiukan enemmän. Nauti salsa nachojen tai tortillojen kanssa. Se sopii tarjoiltavaksi sekä kylmänä että kuumana.
Burrito
Klassinen burrito tuo veden kielelle.Shutterstock
Burrito on perinteinen väliamerikkalainen ruokalaji, joka voidaan nauttia mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Suomessa burritoja tai tutummin sanottuna tortilloja syödään usein perjantai-illan ratoksi television äärellä. Burrito onkin todella helppo, täyttävä ja terveellinen iltapala, varsinkin, jos sen täytteet on tehty alusta loppuun itse.
Klassisesti burriton täytteenä on ainakin mustia tai punaisia papuja ja riisiä. Joukkoon sopivat myös liha, maissi, kermaviili, salsa ja juusto. Loppujen lopuksi vain mielikuvitus on rajana burritojen täyttämisessä.