Itkua tai hikeä – näin säästyt suttaantuneelta silmämeikiltä

Poskipäitä koristamaan karannut mascara tai mustat pandansilmät – kuulostaako tutulta? Lue kolme kätevää vinkkiä, miten säästyt suttaantuneelta silmämeikiltä ja mustilta silmänalusilta.

Katsoisit sitten surullista elokuvaa nenäliinojen kanssa, itkisit onnesta tai hikoilisit kuntosalilla, sen tietää miten ehostus reagoi: silmämeikki on yleensä ensimmäinen, joka kärsii moisessa tohinassa.

Kun ensi kerran joudut hikiseen tai kohtalokkaaseen tilanteeseen, jossa kyynelkanavat saattavat avautua tai hiki virrata, varmista etukäteen ettei silmämeikkisi karkaa.

1.) Pohjusta

Ennen kuin edes aloitat ehostuksen tekemisen, varmista ettei silmänalue ole liian liukas tai öljyinen – panosta siis hyvään pohjustustuotteeseen, jotta ihosi olisi tarpeeksi mattainen saadaksesi silmänrajaukset, varjostukset ja mascaran pysymään paremmin. Kokeile myös suosia öljyttömiä meikinpoistoaineita.

2.) Ripsille vedenkestävyyttä

Ennen kuin laitat mascaraa, käytä ripsientaivuttimia. Jos ripsesi ovat vielä märät esimerkiksi suihkun tai kasvopesun jäljiltä, kokeile laittaa aivan hitusen luomiväriä tai puuteria ripsiisi, jotta mascara tarttuisi niihin paremmin.

Vedenkestävä ripsiväri on monien itkujen pelastus. Laita ensin tavallista mascaraa ja lisää lopuksi vedenkestävää mascaraa päälle. Lisää alaripsiin pelkästään vedenkestävää mascaraa.

Vinkki: Älä valitse liian vaaleaa valokynää

Mustat silmänaluset ovat monien riesa. Tästä syystä varmista, ettei peitevoiteesi tai valokynäsi ole aivan liian vaalea meikkiä tehdessäsi. Valokynän ideana on, että sen sisältämä valopigmentti heijastaa valoa ja saa aikaan nostattavan vaikutelman. Valokynä ei kuitenkaan peitä tummia silmänalusia. Mitä vaaleampi sävy, sitä selvemmin mustat silmänaluset näkyvät.

Valitse valokynän sävyksi ainoastaan hitusen vaaleampi, kuin mitä meikkivoiteesi on. Jos et käytä meikkivoidetta, valitse peitevoide tai valokynä saman sävyisenä, mitä ihosi on.

Lue myös:


(MTV LIFEESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat