Wienin terrori-iskun paniikki tallentui videolle – ihmiset juoksivat kiljuen pitkin katuja: "Mies juoksi pitkin katua tulittaen ympäriinsä"

0:48
Ihmiset juoksivat paniikissa kirkuen pitkin Wienin katuja terrori-iskun jälkeen.

Itävallan pääkaupungissa Wienissä on tehty todennäköinen terrori-isku, kertoo maan sisäministeri Karl Nehammer.

Poliisin mukaan hyökkäyksessä on kuollut ainakin kaksi ihmistä. Kuolleista toinen on hyökkääjä.Wienin poliisi kertoo Twitterissä, että ainakin kuudessa eri kohteessa on ammuttu. Haavoittuneita on useita.

CNN:n uutisvideolla näkee, millaisessa paniikissa kaupunkilaiset pakenivat tapahtumapaikalta.

Poliisin mukaan iskussa on ollut mukana useita automaattiaseilla varustautuneita epäiltyjä. Hyökkäys alkoi iltakahdeksalta paikallista aikaa.Isku tapahtui lähellä keskustassa sijaitsevaa synagogaa, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, oliko itse pyhäkkö iskun kohteena.

"Mies juoksi pitkin katua tulittaen ympäriinsä"

– Ensin se kuulosti räjähdykseltä. Sitten selvisi, että ne olivat laukauksia, ja näin miehen, joka juoksi katua pitkin tulittaen ympäriinsä automaattiaseella. Sen jälkeen poliisi tuli paikalle ja vastasi tuleen, kuvaili nimettömänä pysytellyt silminnäkijä Itävallan yleisradioyhtiölle.

Silminnäkijän mukaan mies ampui ainakin 50 laukausta.

Sosiaaliseen mediaan ladatussa videossa näkyy valkoisiin pukeutunut mies, jolla on käsissään automaattiase.

Kaikkia kaupungin juutalaisia on kehotettu pysymään kodeissaan. Poliisi puolestaan on eristänyt tapahtumapaikan ja kehottaa kaikkia välttämään kaupungin keskustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja