Mainos

Italiassa spekuloidaan, onko paavin eron taustalla valtataistelu

Italialaisten ensimmäiset reaktiot paavin eroon olivat eilen järkyttyneitä ja epäuskoisia. Pian alkoi kuitenkin spekulointi, miksi paavi todella erosi. Terveydellisiin syihin ei usko kukaan.

– Italialaiset kommentoivat erouutista myös Facebookissa ja Twitterissä laajasti. Monen mielestä tämän eron takana on muutakin kuin terveydelliset syyt. Monet italialaiset muistavat vielä paavi Johannes Paavalin, joka hoiti paavin tehtäviä viimeiseen asti, vaikka oli sairas, kertoo Radio Novan avustaja Mari Ojala Milanosta.

Ojalan mukaan nyt arvaillaan, että Vatikaanin konklaavissa on jonkinlaista arvo- tai valtataistelua.

– Nyt vain odotetaan sitten pitkäkielistä hovimestaria, joka hetken päästä huutaa salat julki, Ojala naurahtaa.

Italiassa valmistaudutaan parhaillaan myös tämän kuun lopun parlamenttivaaleihin. Silvio Berlusconi pyrkii taas pääministeriksi.

– Eilen kuului paljon kommentteja: ottakaa esimerkkiä paavista! Mielenkiintoinen helmikuu tulossa.

Sosiaalisessa mediassa kiertää myös kuvia, joissa Berlusconin kasvoton yhdistetty paaviin. Ojala kuitenkin huomasi, että rajattomasti paavin ja uskonnon kustannuksella ei saa vitsailla.

– Kansa on jakautunut kahtia. Huomasin eilen, että monet vitsit tyrmättiin, koska vakavien asioiden kanssa ei saa vitsailla, kertoi Ojala aamulla Radio Novan aamuohjelmassa Enbuske & Linnanahde Crew.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.