Mainos

Italialaismedian hurjat väitteet: Kapteeni yritti sabotoida mustaa laatikkoa

Luksusristeilijä Costa Concordian reitin tallentanut musta laatikko on parhaillaan tutkittavana. Sen toivotaan kertovan viranomaisille syyn siihen, miksi laiva ajautui tai ajettiin niin lähelle saaren rantaviivaa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että turman syy on kapteenin riskialtis ajotapa. Italialaismedioissa liikkuu myös muita hurjia väitteitä kapteeni Francesco Schettinoon liittyen. Esimerkiksi Il Tempo -lehti kertoo verkkosivuillaan, että tutkijat epäilevät kapteenin yrittäneen sabotoida mustaa laatikkoa ennen sen siirtymistä tutkijoille. Hänen epäillään halunneen tuhota tärkeää tietoa, jonka avulla viranomaiset voivat selvittää turman vaiheita. Kapteenin asianajaja on kiistänyt jyrkästi nämä väitteet.

Lisäksi niin italialaisen kuin kansainvälisen median haastattelemat pelastuneet matkustajat ovat kertoneet kapteenin olleen ravintolassa turman sattuessa. Hurjimpien lausuntojen mukaan kapteeni vietti aikaa ravintolan baarissa juoman ja kauniin naisen seurassa onnettomuushetkellä. Costa Concordian varustamo on kuitenkin vakuuttanut kapteenin olleen komentosillalla.

Matkustajat ovat kertoneet, että kapteeni poistui laivalta ennen kuin matkustajat oli saatu evakuoitua. Kapteeni on pidätetty turman tutkimisen ajaksi. Italialaisviestimet kertovat myös, että viranomaiset ovat pelänneet Schettinon yrittävän pakoa ulkomaille, jos hän olisi vapaalla jalalla.

Kapteeni Francesco Schettino saa osakseen myös sympatiaa. Hänen tukijansa ovat perustaneet muun muassa Facebook-sivuston, jossa kapteenille toivotetaan onnea ja voimia oikeuskäsittelyyn. Osa ryhmään liittyneistä on kuitenkin mukana ironisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.