Mainos

Italialaisen hiihtokeskuksen turistipomo: Suomalaiset erittäin pidettyjä vieraita

Kevään laskettelu- ja hiihtosäät ovat Alpeilla nyt parhaimmillaan. Maaliskuussa tuhannet suomalaiset suuntaavat Keski-Eurooppaan lomailemaan.

Suomalaisten suosikkimaa Alpeilla on yhä Itävalta. Italian hiihtokohteet kuitenkin kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Italian kohteissa seurataan tarkasti erimaalaisten vieraiden tekemisiä. Suomalaiset saavat maineikkaan Cortina d´Ampezzon turistipomolta erittäin positiivista palautetta.

– Paikalliset ihmiset täällä tykkäävät skandinaaveista ja suomalaisista. Skandinaavit ovat aktiivisia lomailijoita niin talvella kuin kesälläkin, he eivät jää hotelliin makoilemaan. He osaavat käyttäytyä ja ovat organisoitunutta porukkaa. Ja ennen kaikkea skandinaaveihin voi luottaa, Marianne Moretti Cortina d´Ampezzon turistitoimistosta sanoo MTV3:lle.

– Sanoisin, että paikalliset ihmiset täällä Pohjois-Italiassa jopa ihailevat pohjoismaalaisia. Jotenkin skandinaavit ovat saaneet oman paikkansa paikallisten sydämissä. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi briteistä tai amerikkalaisista, Moretti jatkaa.

Cortina sijaitsee Dolomiiteilla Italian pohjoisosassa, 1200 metrin korkeudessa merenpinnasta. Asukkaita kaupungissa on noin 8 000. Kyseessä on erittäin kaunis ja tunnelmallinen kylä. Cortina isännöi talviolympialaisia vuonna 1956.

Cortinassa on yhteensä noin 20 000 vuodepaikkaa (Vrt. Levi noin 24 000 vuodepaikkaa) Kylässä on erinomaiset ostosmahdollisuudet, upea ja laaja hiihtoalue (Dolomiti Superski), mutta kylän yöelämä on hiljaista. Cortinaan suuntaavat ehkä hieman rauhallisempaa menoa kaipaavat suomalaislaskijat, vauhdikasta after skitä ja yöelämää etsivät löytävät kohteensa Itävallasta.

Tapahtumiin satsataan

Cortinalla on tarjota kaikkea mitä vuorille suuntaava lomalainen matkaltaan haluaa. Kilpailu eri maiden ja hiihtokeskusten välillä on kuitenkin kovaa. Siksi Italiassakin satsataan erilaisiin tapahtumiin ympäri vuoden.

Cortinan alue isännöi sekä alppihiihdon että maastohiihdon maailmacupeja. Alueella on 9-reikäinen golfkenttä ja hyvät maastopyöräilymahdollisuudet. Kesällä pyöräily onkin suosittu harrastusmuoto, samoin vaellus ja vuorikiipeily. Myös ruokaan, viiniin ja musiikkiin liittyvät tapahtumat ovat löytäneet paikkansa Cortinassa.

Italian kohteet kiinnostavat suomalaisia monesta eri syystä. Talvella vetonauloina ovat hyvät hiihtoalueet.

– Esimerkiksi Cerviniassa, Madonna di Campigliossa ja juuri Cortinassa hiihtoalueet ovat erinomaisia. Lisäksi hintataso on erittäin järkevä, varsinkin jos sitä vertaa Ranskaan tai Sveitsiin, STS Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto miettii.

– Ja totta kai Italiassa saa aina hyvää ruokaa. Italialaiset ovat välittömiä ihmisiä ja tunnelma siellä on hyvä, Kaijanto sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.