Italia selviytyi puolivälieriin dramaattisella tavalla – EM-turnauksen ensimmäisessä jatko-ottelussa iskettiin maaleja

Italia eteni jatkoon jalkapallon EM-kisojen toisessa neljännesvälieräottelussa lauantai-iltana Lontoon Wembleyllä, kun se kaatoi Itävallan lopulta jatko-ottelun jälkeen maalein 2-1.

Ottelun avausjakso oli Italian, jolloin lähimpänä maalia kävi 20 metristä vasempaan tolppaan jysäyttänyt Italian hyökkääjä Ciro Immobile.

Toisella jaksolla Itävalta pääsi otteluun mainiosti mukaan ja loi muutamia pelin vaarallisimpia maalipaikkoja; Real Madridiin tulevalle kaudelle siirtyvän David Alaban vapaapotku rangaistusalueen rajalta painui vain niukasti yli Italian maalin.

Itävalta sai pallon kertaalleen maalinkin, kun alkulohkossa tempauksellaan hämmentänyt Marko Arnautovic puski pallon taitavasti yläriman kautta maaliin. Osuma hylättiin kuitenkin paitsiona.

Turnauksen ensimmäinen jatko-ottelu eteni maaleitta 95. minuutille, jolloin Italian parhaimmistoon läpi ottelun lukeutunut AS Roman laitapuolustaja Leonardo Spinazzola löysi linjan takaa Juventus-hyökkääjä Chiesan, jonka painava laukaus painui maalin takanurkkaan.

Maali oli turnauksen alkuvaiheessa vain hajaminuutteja pelanneelle Chiesalle ensimmäinen kisoissa.

Italian voittomaali syntyi aivan jatko-ottelun ensimmäisen puoliskon lopussa, kun Walesia vastaan osunut Matteo Pessina pyssytti turnauksen toisellaan lukemiksi 2-0.

Jännitys heräsi kuusi minuuttia ennen jatko-ottelun päätöstä, kun Itävallan Sasa Kalajdzic puski kulmapotkussa pallon etukulmasta ohi erinomaisesti ottelussa torjuneen Gianluigi Donnarumman. Tasoitusosumaa ei raivokkaasta yrityksestä huolimatta kuitenkaan enää syntynyt.

Italia kohtaa puolivälierässä voittajan sunnuntaina pelattavasta Portugalin ja Belgian välisestä ottelusta.