Itä-Uudenmaan poliisi nappasi: Hämärillä härveleillä varustautuneella rekkakuskilla oli takanaan mielipuolinen ajomäärä – välittömästi ajokieltoon

0:25
Poliisi löysi puolalaisen rekan kojelaudan sisältä jotain sinne kuulumatonta Raaseporissa vuonna 2018. Kuljettaja asetettiin välittömästi ajokieltoon.

Ulkomaisen ajoneuvoyhdistelmän matka päättyi viikonloppuna ennen aikojaan, kun sen kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo Twitterissä, että sen raskaan liikenteen ryhmä pysäytti viikonloppuna ulkomaalaisen ajoneuvoyhdistelmän.

Lähemmässä tarkastelussa kävi ilmi, että kuljettajalla oli käytössään laitteistoa, jolla tämä oli manipuloinut ajo- ja lepoaikoja tallentavan piirturin dataa.

Poliisin julkaisemassa kuvassa nähdään kaksoisanturi sekä kaukosäädin, joilla kuljettaja pystyy väärentämään laitteiston tallentamia tietoja siitä, milloin hän on ollut ajossa ja milloin levossa.

Virkavalta sai selville, että ulkomaisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli ajanut pysäytystä edeltävien 24 tunnin aikana lähes 20 tuntia eli levännyt vain nelisen tuntia.

Itä-Uudenmaan poliisi liitti julkaisemaansa twiittiin aihetunnisteet #isosakko ja #ajokielto – närkästyneitä hymiöitä unohtamatta.

Katso poliisin twiitti alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja