Poliisi löysi puolalaisen rekan kojelaudan sisältä jotain sinne kuulumatonta – kuljettaja välittömästi ajokieltoon

0:25

GPS-laitteeksi naamioitu vekotin toi rekkakuskille välittömän ajokiellon Raaseporissa. Kuljettajan mukaan samanlaista laitetta käytetään myös muissa puolalaisyhtiön rekoissa Suomessa.

Pääkuvan video

Poliisi löysi erikoisen laitteen puolalaisrekan kojelaudan sisältä

Katso videolta, millainen on puolalaisrekasta löydetty ajopiirturin manipulointilaite.

Länsi-Uudenmaan poliisi pysäytti viime perjantaina Raaseporissa tiellä 51 puolalaisen rekan. Rutiininomaisen tienvarsitarkastuksen yhteydessä ilmeni, että kuljettajalla oli käytössään elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.

Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaalisen ajopiirturin ja sen anturin väliin. Kuljettaja pystyi kaukosäätimen avulla kytkettyä digipiirturin tallentamaan lepoa myös ajon aikana. Kyseinen laite mahdollistaa ajo- ja lepoaikasäännösten rikkomisen, ja kuljettaja voi ajaa vaikka kellon ympäri piirturin näyttäessä että vaadittavat tauot on pidetty ajallaan.

Mainitunlaista manipulointilaitetta käytettäessä myöskään ajoneuvon ABS-jarrut eivät toimi siten kuin niiden pitäisi toimia. Partio keskeytti kuljettajan matkan ja määräsi tämän välittömästi ajokieltoon.

Kuljettaja kertoi alustavassa puhuttelussa, että myös kolmessa muussa heidän yhtiönsä Suomeen ajavassa autossa on samanlainen laite.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja