Mainos

Iskeekö tässä itsemurhapommittaja? Järkyttävä video Istanbulin iskusta leviää netissä

Turkin suurimman kaupungin Istanbulin Atatürkin kansainväliselle lentokentälle tehtiin myöhään tiistai-iltana yhteensä kolme itsemurhaiskua. Tapahtumista julkaistuista videotallenteista välittyy räjähdysten aiheuttama paniikki.

Allaolevassa India Today -uutiskanavan koostamassa videossa näkyy kolme räjähdystä, jotka kanavan mukaan ovat Istanbulin lentoaseman terrori-iskusta. Varoitamme, että kuvamateriaali voi olla järkyttävää joillekin katsojille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videoista ei voi päätellä, kuvaavatko ne kaikki eri räjähdyksiä. Kuvamateriaali vaikuttaa olevan peräisin valvontakameroista.

Ensimmäinen videon räjähdyksistä tapahtuu pian sen jälkeen, kun ampuja kaatuu maahan ja sen jälkeen räjäyttää itsensä. Seuraavassa videomateriaalissa ihmiset juoksevat terminaalissa, kunnes voimakas räjähdys järisyttää tilaa ja romahduttaa laitteita katosta maahan. Viimeisimmässä räjähdyksessä paikallaolijat seisovat epätietoisina lentokenttäaulassa, kun aivan vieressä yhtäkkiä räjähtää.

Tekijöinä oli viranomaisen mukaan kolme itsemurhapommittajaa, jotka myös ampuivat terminaalissa ennen itsensä räjäyttämistä. Turkin lentokenttäiskun uhrimäärä on tällä hetkellä ainakin 36, lisäksi lähes 150 on haavoittunut.

Pakokauhu ja epätietoisuus näkyy kännykkävideoissa

Lisäksi lentokentältä on saatu paikallaolijoiden itsensä kuvaamia kännykkävideoita. Videoilta näkyy ihmisten epätietoisuus siitä, mistä suunnasta hyökkäys tulee ja minne siirtyä turvaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uutiskanava CNN haastatteli lentokentällä olleen matkustajan Richard Kalninsin, joka kuvailee tapahtumia seuraavasti:

– Ihmiset juoksivat ja kaatuilivat maahan, eikä kukaan oikein tiennyt, mitä tapahtuu. Ilmassa oli selkeästi paniikkia, myös sen takia, ettei sieltä päässyt pakoon.

Kalninsin mukaan ihmisjoukko etsi pakotietä, kunnes päätyi umpikujaan.

– Kaikki olivat loukussa siellä noin kolme tuntia, jonka aikana joku olisi voinut ilmestyä paikalle aseen kanssa.

Lopulta lentokentän henkilökunta tuli ilmoittamaan, että tilanne oli ohi.

– Se oli suuri helpotus. Kävellessä takaisin tajusin että kaikki tapahtui vain muutaman sadan metrin päässä siitä, missä minä olimme olleet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.