Mainos

Israelin presidentti: Sharon saatetaan murhata

Presidentti Moshe Katsav perustelee pelkoaan siirtokuntamielisten rabbien äänekkäillä vastalauseilla Gazan kaistan vetäytymistä kohtaan.

Israelin pääministeri Ariel Sharon saattaa joutua salamurhan kohteeksi, pelkää maan presidentti Moshe Katsav. Katsav kertoi huolestaan Israelin armeijan radiossa.

Presidentti perusteli pelkoaan sillä, että siirtokuntamieliset rabbit ovat vastustaneet äänekkäästi elokuuksi suunniteltua vetäytymistä Gazan kaistaleelta sekä siellä olevien juutalaissiirtokuntien purkamista. Rabbien mukaan alue on Israelin uskonnollinen syntymäoikeus. He ovat tuominneet vetäytymisen juutalaisen lain vastaisena sekä sanoneet sen olevan vaaraksi valtion olemassaololle.

-Joku hölmö saattaa nousta esiin ja sanoa, että minun täytyy pelastaa Israelin valtio tuholta, koska rabbit sanovat, että tuho on edessä, sanoi Katsav.

-Hän saattaa vetää kieroutuneen johtopäätöksen, että pääministeri pitää murhata tuhon estämiseksi.

Katsavin puheet ovat nostaneet mieliin pääministeri Jitzhak Rabiniin kohdistuneet sanalliset hyökkäykset ennen kuin äärijuutalainen murhasi hänet vuonna 1995 rauhansuunnitelmien vuoksi.

Eilen Israelin turvallisuuspalvelu mittasi Sharonia ja muita ministerejä luotiliivejä varten. Toimenpidettä on pidetty merkkinä pelon lisääntymisestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.