Isoisoäiti on pyöräillyt jo 16 000 kilometriä – eikä loppua näy

Kahdeksankymppinen teräsnainen hyppäsi pyörän päälle neljätoistavuotta sitten. Hän ei aio lopettaa polkemista ennen kuin on pakko.

Moni eläkeikää lähestyvä ryhtyy unelmoimaan leppoisista eläkepäivistä, mutta ei yhdysvaltalainen Ethel MacDonald. Jäätyään eläkkeelle opettajan työstään, nainen päätti toteuttaa haaveensa pidemmästä pyöräretkestä. Kyseinen pyöräretki jatkuu edelleen. 

Naista ajaa reissuille itsenäisyys ja halu toimia oman päänsä mukaan. Olla itse itsensä pomo.

– Haluan tehdä asioita ilman, että joudun odottamaan kunnes joku toinen on valmis, 78-vuotias MacDonald toteaa.

Tämä nainen on elävä todiste siitä, että ikä tai sukupuoli eivät ole esteitä unelmien toteuttamiselle.

Nauttii uusien ihmisten kohtaamisesta

Tämä isoisoäiti aloitti reissunsa vuonna 2003 pyöräilemällä läpi Ranskan rannikon. Lyhyempien, kotimaassaan Yhdysvalloissa tehtyjen pyöräretkien jälkeen nainen palasi Eurooppaan ja pyöräili läpi Euroopan aina Tukholmasta Irlannin kautta Espanjaan. Seuranaan hänellä on uskollinen Bromton-taittopyörä.

– Yleensä poljen lähes 1600 kilometriä kolmessa tai neljässä viikossa. Olen tehnyt tätä 13 vuotta, ja teen vähintään yhden reissun vuodessa, yleensä kaksi, MacDonald laskeskelee poljettuja kilometrejä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Aivan yksin naisen ei tarvitse reissujaan viettää, sillä hän kertoo etsivänsä yöpymispaikkoja netistä löytyvien matkailuyhteisöjen kautta. MacDonalds kertoo yöpyneensä viime vuoden loppuun mennessä 165 vieraanvaraisen ihmisen kotona. Naisen mukaan paikallisten ihmisten luona asumisessa parasta on uusiin kulttuureihin tutustuminen.

– Olen säästänyt kasan rahaa. Mutta raha on kaukana sen oikeasta arvosta; ihmisten tapaamisesta ja kaikista niistä muistoista, inspiraatioista ja yhteyksistä, joita ihmisten tapaamisesta saan.

MacDonalds kehuu Eurooppaa erittäin pyöräystävälliseksi maaksi. Hän kehuu etenkin Hollantia, Tanskaa ja Saksaa. Kaikille samankaltaisesta reissusta haaveileville naisella on yksi neuvo; tee se! Itse hän aikoo jatkaa pyöräilyä niin kauan kuin mahdollista. Unelmissa siintää ainakin Kuuban pyöräteiden valloittaminen. 

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Lauri Alanko vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa, miten toimistotyöläinen voi parantaa työhyvinvointiaan.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat