Isoäiti hankki rajun tatuoinnin rintaansa: Älkää elvyttäkö!

Kuolemaa pelkäämätön isoäiti tatuoi varsin erikoiset tekstit selkäänsä ja rintakehäänsä. Leski ei halua itseään elvytettävän, mikäli sellainen tilanne tulee eteen.

Isoäiti Joy Tomkins, 81, päätti ettei halua elvytystä, mikäli hänelle sattuu jotain tai sairaskohtaus iskee. Leski teki päätöksensä aviomiehensä Malcomin hitaan menehtymisen jälkeen. Mies taisteli seitsemän vuotta vakavaa sairautta vastaan ja kärsi lopulta kivuliaan kuoleman.

Kahden aikuisen lapsen äiti vieraili tatuointiliikkeessä vuoden 2011 tammikuussa ja tatuoi "Älkää elvyttäkö" -tekstin rintaansa vakuuttaakseen lääkärit kunnioittamaan hänen tahtoaan kuolla luonnollisesti. Tomkins tatuoi myös selkäpuolelleen kirjaimet "PTO" ("please turn over", suom. "käännä") ja nuolen osoittamaan etupuolta, jotta ensiapu voi lukea hänen tahtonsa myös siinä tapauksessa, jos hän luhistuu maahan kasvot alaspäin.

Kuuden lapsen mummo Tomkins ei ole tällä hetkellä vakavasti sairas, mutta hän kärsii niveltulehduksista, Raynaud'n ilmiöstä ja diabeteksesta. Hän kertoi, ettei halua hidasta, pitkällistä kuolemaa.

– En halua olla puoliksi kuollut, tahdon olla kokonaan kuollut. Juttu oli eri ehkä silloin kun olin 51-vuotias, mutta nyt olen 81. Kaikkien on kuoltava joskus, mutta minä en halua päätyä vihannekseksi. Toivoin pääseväni pois 70-vuotiaana, mutta olen silti onnellinen että olen vielä elossa, Tomkins sanoo.

Tomkins muistelee anoppiaan, joka eli yli satavuotiaaksi.

– Pelkään, että lääketiede pitää parhain aikein minua elossa, kun en halua olla elossa. En halua maata sängyssä tunteja, kuukausia tai jopa vuosia ennen kuolemaani. En halua perheeni muistavan minua jonain möhkäleenä. Anoppini eli 106-vuotiaaksi, josta viimeiset kuusi vuotta hän olisi hyvin voinut olla kuollut. Hän oli onneton, Tomkins lataa.

Tomkins ei kuitenkaan toivo kuolevansa, hän ei vain halua tulla elvytetyksi.

– En halua järkyttää tällä ketään, mutta tunnen vahvasti näin. En muuta mieltäni ja lapseni tukevat minua tässä. Siksi otin tatuoinnin. Minussa on kaikenlaista kremppaa, mutta pääni on kunnossa. En toivo kuolevani, mutta en vain halua että minua pidetään kärsimässä elävänä, Tomkins kuvailee.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja