Iso määrä nimekkäitä hakijoita – kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnassa auennutta viestintäpäällikön pestiä

Eduskunnan seuraavan viestintäpäällikön tehtävää tavoittelee 49 hakijaa. Joukossa on konkareita politiikan, viestinnän ja journalismin saralta.

Tehtävän hakuaika tehtävään umpeutui tämän viikon maanantaina. Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet Timo Kaunisto (kesk.) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.).

Tehtävää on hakenut myös Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja, tutkijataustainen Ville Pernaa. Myös Pohjalainen-lehden entinen päätoimittaja, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana ollut Toni Viljamaa on kiinnostunut tehtävästä.

Toimittajista paikkaa ovat tavoitelleet myös Yleisradion politiikantoimittaja Maria Stenroos sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö Ville Seuri.

Eduskunnan sisältä viestintäpäälliköksi hamuavat palvelupäällikkö Rainer Hindsberg ja tiedottaja Heli Kesti-Ylioja. Paikkaa on hakenut myös demarien pitkäaikainen taustavaikuttaja Matti Hirvola, joka on toiminut muun muassa Antti Rinteen (sd.) erityisavustajana ensin valtiovarainministerin, sitten pääministerin ja nykyisin eduskunnan varapuhemiehen tehtävässä.

Hakijoita niin yrityksistä kuin valtioneuvoston kansliasta

Hakijoiden joukossa on luonnollisesti monta viestintäpäällikköä ja -johtajaa, kuten Koneen Eveliina Linderborg, työnantajajärjestö Metsäteollisuuden Mika Mäkinen, Veikkauksen Riitta Nissi ja Tilastokeskuksen Mervi Ukkonen. Valtioneuvoston kansliasta paikkaa hakee Anne Sjöholm, joka vastasi Suomen viimevuotisen EU-puheenjohtajakauden viestinnästä.

Paikasta on kiinnostunut myös Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

Eduskunnan uusi viestintäpäällikkö seuraa tehtävässä Marjo Timosta, joka toimi tehtävässä vuodesta 2003 alkaen ennen jäämistään ensin lomalle ja sitten eläkkeelle tänä vuonna.

Hakijoista uutisoi aiemmin Iltalehti.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen antaa tunnustuksen SuomiAreenalle:"Tärkein keskustelufoorumi eduskunnan jälkeen" 0:23
Katso myös: Matti Vanhanen SuomiAreena on tärkein keskustelufoorumi eduskunnan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat