Ismo Lehkoselta huima arvio Mikko Rantasesta: "Sitä on erittäin vaikea opettaa"

0:45
Mikko Rantanen arvioi Coloradon odotuksia maaliskuussa.

C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen korostaa Colorado Avalanchen Mikko Rantasen tärkeyttä alkavissa NHL:n pudotuspeleissä.

Colorado Avalanche on yksi Stanley Cupin voittajasuosikeista, mutta heti ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee iso haaste, St. Louis Blues. 

Lehkonen ennustaa hyvin fyysistä sarjaa, jossa Avalanche joutuu kovaan mankeliin. Hänen mielestään on merkittävää, että joukkueessa on paljon samoja pelaajia, jotka voittivat mestaruuden 2019. 

– St. Louis tulee ryskäämään Coloradon taitopelaajat ihan rajoille, Tuskin he haluavat lähteä pelaamaan Coloradon kanssa coast to coast -peliä. 

Yksi taklausten kohteista on suomalaislaituri Mikko Rantanen. 

– Coloradolla on taitavia ja vikkeliä pakkeja. Heidän pitää päästä taklausuhan alta pois. 

Aggressiivisesta hetkessä rennoksi

Rantasen tärkeys tuli esiin hänen loukkaantumisjaksonsa aikana. Hän on erittäin tärkeä lenkki huippuketjussa Gabriel Landeskogin ja Nathan McKinnonin vierellä. 

– Mikko hoitaa puolustushommatkin siinä sivussa viimeisen päälle. 

Lehkonen sanoo ihmetelleensä, miten Rantanen pystyy muuttumaan silmänräpäyksessä aggressiivisesta ja fyysisestä laiturista rennoksi taitoniekaksi. 

– Se on pallopelin vaikeimpia osa-alueita, jota on erittäin vaikea opettaa. Yritäpä olla aggressiivinen ja heittäytyä siitä nopeasti rennoksi ja elastiseksi. 

Rantanen pelaa paljon, joten hänen kestävyysominaisuutensa pitää olla myös kunnossa. 

– Huipulla jääkiekkoilijalla täytyy olla olympiaurheilijan tason kestävyysominaisuudet. Se täytyisi ottaa laajemminkin huomioon suomalaisessa jääkiekossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja