Ismo Alanko häpeää osaa biiseistään

Laulaja Ismo Alanko on huomannut, että mitä enemmän tietty kappale häntä hävettää, sitä enemmän yleisö siitä pitää.

Ismo Alanko julkaisee pitkästä aikaa pelkästään omalla nimellään albumin, kun Maailmanlopun sushibaari saadaan kauppojen hyllyille 1. maaliskuuta.

Pari vuotta sitten Alanko ihmetteli STT:n haastattelussa laulujensa saamaa vastaanottoa. Alanko sanoi huomanneensa, että mitä enemmän joku hänen kappaleistaan Alankoa itseään hävettää, sitä enemmän ihmiset tuntuvat siitä pitävän. Alanko toteaa STT:n tuoreessa haastattelussa, että myös tulevalta albumilta löytyy häntä hävettäviä kappaleita.

– No ainakin Missä se on? hävettää. Se on niin yksinkertainen laulu rakkaudesta, Alanko kertoo.

Toinen Alankoa hävettävä kappale on Itara kitara.

– Se on niin tyhmä se riimi siinä, että eihän sitä voi kuin hävetä.

Saunomista rakastava laulaja-lauluntekijä muistaa saunaa ja sen ihanuutta myös Maailmanlopun sushibaarissa. Naapurin saunareissu tosin on synkkä kappale, todella synkkä.

– Kun aloin kirjoittaa tätä tekstiä, en yhtään tiennyt mihin se tulee päätymään. No sehän päätyi perin suomalaiskansallisiin tunnelmiin. Tulee ruumiita siihen malliin, että tunnelma muuttuu suomalaiskansallisesta suorastaan raivosuomalaiskansalliseksi. Kappaleen lopussa käy ilmi, että jopa tarinankertoja on ruumis.

–Yllätyin itsekin kun huomasin, että tarinaa kertonut hahmo onkin kuollut. Ja kyllä, kappaleen tunnelmaa voi luonnehtia raivosuomalaiskansalliseksi.

Alangon uusi albumi oli tarkoitus saada julki helmikuulla, mutta julkaisu siirtyi tuotantoteknisistä syistä. Uusi julkaisupäivä on 1. maaliskuuta.

(MTV3–STT–ANTTI EEROLA)

Lue myös:

    Uusimmat