Islanti teki sen! Historiallisesti MM-kisoihin

Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelannut Islanti nappasi paikan Venäjällä pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin.

Islanti kaatoi maanantaina Kosovon 2-0 ja matkaa ensimmäistä kertaa maan historiassa MM-kisoihin.

Gylfi Sigurdsson sai kaiken näyttämään jo hyvältä 40. minuutilla, kun hän huudatti kotiyleisöä 1-0-maalillaan. 68. minuutilla Johann Gudmundsson iski 2-0-maalin.

Islanti otti kymmenestä pelistä 22 pistettä ja on ensimmäinen alle miljoonan hengen kansa, joka pääsee pelaamaan jalkapallon maailmanmestaruudesta.

Suomi-tasapelin jälkeen valmentajaansa vaihtanut Kroatia puolestaan haki Ukrainasta 2-0-voiton ja varmisti paikkansa jatkokarsintaan 20 pisteellään.

Suomi pelasi viimeisessä pelissään 2-2-tasapelin Turkkia vastaan. Huuhkajat hankki yhdeksän pistettä ja päätti karsinnat neljän ottelun tappiottomassa putkessa.