Iskikö syksyinen sisustuskuume tyhjään kukkaroon? Poimi vinkit pienen budjetin päivitykseen!

Syksyllä iskee innostus sisustamiseen ja kodin järjestelyyn. Jos kukkaro kuitenkin tuntuu kevyeltä, voi sisustuskuumeesta selviytyä myös pienellä budjetilla, kun keskittyy muutamaan täsmäkohteeseen.

Aina ei budjetti anna myötä uusille huonekaluhankinnoille. Asiantuntijan mukaan kodin ilmeen kohotus syksyyn käy kustannustehokkaasti, kun kiinnittää huomiota kodintekstiileihin, valaistukseen ja säilytystilaan.

– Kodin päivitystä eri vuodenaikoihin kannattaa toki suunnitella etukäteen, niin eri sesonkien alennusmyynnit saa paremmin hyödynnettyä. Tänä syksynä yksinkertainen skandinaavinen ilme on erittäin trendikäs, eli sisustuksessa suositaan selkeitä linjoja ja rauhallista värimaailmaa, Riikka Leskinen JYSKistä sanoo.

Sisusta edullisesti tekstiileillä

Verhoilla, koristetyynyjen vaihtopäällisillä ja torkkuhuovilla vaihdat kodin fiilistä helposti vuodenaikoihin ja mieltymyksiisi sopivaksi.

– Olohuoneen lisäksi kannattaa muistaa myös muut kodin tilat. Värikäs matto ja yhteensopivat käsipyyhkeet piristävät heti kylpyhuoneen ilmettä. Myös keittiössä vietetään syksyisin paljon aikaa, ja kodin sydän saa syysilmeen helposti uusilla istuintyynyillä, tableteilla ja astiapyyhkeillä, Leskinen vinkkaa.

Valaistus tuo lämpöä kotiin

Elokuussa on aika kaivaa esille erikokoiset tuikkukipot. Myös tyhjät lasipurkit kelpaavat tuikkukipoiksi, kunhan varmistaa lasin lämmönkestävyyden. Erilaiset valosarjat ja aurinkolamput tuovat myös kotiin lämmintä valoa ja tunnelmaa.

– Pimenevinä iltoina on ihana käpertyä vuoteeseen lukemaan, joten nyt on myös hyvä tarkistaa makuuhuoneen yöpöydän lukuvalaistus sekä tietysti myös koululaisen työpöydän riittävä valo, Riikka Leskinen JYSKistä muistuttaa.

Lisää säilytystilaa, kiitos!

Vuodenaikojen vaihtuminen voi tuntua varsinaiselta säilytystilarumbalta, kun sandaalit ja kesävaatteet saavat väistyä syystakkien ja saappaiden tieltä. Kesätarvikkeiden talvivarastoinnissa kannattaa hyödyntää tyhjiöpakkauspusseja ja läpinäkyviä kannellisia laatikoita, niin vaatteet ja asusteet löytyvät taas helposti seuraavana keväänä.

– Kunnon kenkäkaappi on myös suhteellisen edullinen tapa helpottaa eteisen kaaosta. Jokaiselle perheenjäsenelle voi hankkia oman korin, jossa käsineet, huivit ja lippikset pysyvät tallessa.

Jos taas makuuhuoneessa tuntuu, että tavarat pyörivät lattialla ja pöydillä, kannattaa katse suunnata katonrajaan.

– Etenkin lapsen tai nuoren huoneen kaaokseen voi auttaa korkeuden hyödyntäminen. Kaapiston päälle saa helposti erilaisia laatikoita ja koreja, joihin mahtuu tarvittaessa vaatteita tai muita tavaroita. Kannattaa myös kurkata kaapin sisään. Ylimääräisten tankojen ja koukkujen asentaminen on kustannustehokas tapa lisätä kaappitilaa ennen uuden ostamista, Leskinen JYSKistä toteaa. 

Lähde: JYSK

Lue myös:

    Uusimmat