Iskelmätähden kovat tie huipulle: Opinnot jäivät kesken

Iskelmätähti Charles Plogman on laulanut suomalaisten iloksi jo 30 vuoden ajan. Aikanaan ahkerasti amatöörinä keikkailleesta miehestä on sukeutunut Iskelmä Finlandiallakin palkittu artisti.

Suomen suosituimpiin lukeutuva iskelmätähti Charles Plogman ei aina ole elättänyt itseään musiikilla. Ennen läpimurtoaan vuonna 1999 hän viihdytti väkeä viikonloppuisin amatööritasolla, mutta varsinainen elanto oli hankittava muilla tavoin.

– Olen tehnyt töitä esimerkiksi raksalla 10 vuotta. Veri veti kuitenkin tähän suuntaan, Plogman kertoo.

Viihdyttäjä-99-kilpailun voitto, sitä seuranneet esiintymiset TV2:n Kesäillan valssissa ja levytyssopimus käänsivät miehen uran suunnan.

– Olen tyytyväinen, että tartuin tilaisuuteen. Tämä on ollut jännä matka. Nyt 13 vuoden ajan olen tehnyt 120–150 keikkaa vuodessa, Plogman iloitsee.

Uran huippukohtia ovat olleet toinen sija Syksyn sävel -kilpailussa vuonna 2000 ja ennen kaikkea Iskelmä Finlandia -tunnustus vuodelta 2009. Charlies-orkesteri vaihtui vuonna 2004 soolouraan, joka sekin on ollut menestyksekäs.

Vaikea valinta

Heittäytyminen artistin elämään ei kuitenkaan ollut niin helppoa.

– Opintoni olivat konservatoriossa loppusuoralla, kun voitin kilpailun. Oli tehtävä valinta. En olisi voinut suorittaa koulua loppuun, kun lapsetkin olivat pieniä, Plogman kertoo.

Plogman omistautui muusikon uralle ja kokee tehneensä oikean ratkaisun. Ahkeran esiintymisen voisi kuvitella verottavan perhe-elämää, mutta nuorukaisesta lähtien viikonloput keikkaillut Plogman on toista mieltä.

– Se helpotti, kun tästä tuli päätyö. Totta kai olen ollut pois kotoa paljonkin, mutta työtä ei ole aina päivisin ja viikonloppuisin. Tämä on ollut parempi vaihtoehto.

Studio55.fi/Milja Atu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja