Mainos

Iskelmään vaihtanut Mariska fanittaa Reijo Taipaletta

Kolme rap-levyä tehnyt muusikko laajensi iskelmän pariin. Mariska yllätti myös voittamalla Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun.

Mariska, 31, oikealta nimeltään Anna Maria Rahikainen, tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa iskevistä rap-lyriikoistaan. Keväällä 2010 Mariska jätti kuitenkin soolouran taakseen, ja häneltä ilmestyi aivan toisenlainen levy uuden yhtyeen kanssa. Nyt Mariska esiintyy kokoonpanossa Mariska & Pahat sudet. Levyllä kuullaan modernia iskelmää. Musiikkityylin muutokseen ei ollut Mariskan mukaan erityistä syytä, vaan hän yksinkertaisesti kyllästyi aikaisempaan tyyliin.

– En vain jaksanut enää tehdä räppiä, muutokseen ei ole sen erikoisempaa syytä, laulaja kertoo puhelimessa.

Tangon intohimo sytyttää

Kesäkuussa Mariska yllätti osallistumalla Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailuun, jonka Mariskan yhdessä Rauli Eskolinin kanssa säveltämä kappale "Sua kaipaan" voitti. Mariska kertoo miettineensä parin vuoden ajan, että voisi osallistua Tangomarkkinoiden kilpailuun.

– Tango on vaikuttava musiikkilaji. Suomalainen tango on usein pikkasen laimean oloista, mutta musiikkilajin perusajatuksena on ollut raju intohimo, Mariska miettii.

– Mulle tango on katujen musiikkia. Koen tangon usein hyvin fyysisesti, saatan esimerkiksi purskahtaa itkuun ja tipahtaa polvilleni, jos musiikki on tarpeeksi koskettavaa. Tämä tietysti vain kotona.

Suosikkitangolaulajakseen Mariska nimeää argentiinalaisen Carlos Gardelin. Kotimaisista tangolaulajista Mariska pitää erityisesti Amadeus Lundbergista sekä Reijo Taipaleesta.

Musiikkiura itsestäänselvyys

Mariska sanoo, ettei hänen ole oikeastaan koskaan tarvinnut miettiä muuta uraa kuin musiikkia.

– Lapsena unelma-ammattini ehti hetken aikaa olla polkupyöräilijä ja pulujenruokkija, hän nauraa.

Nuoruudessa Mariskaa kehotettiin usein tulemaan maan pinnalle: musiikki oli kuulemma ihan hyvä harrastus, mutta ei sillä tulisi elämään. Se sai Mariskan vaan kimpaantumaan ja toteamaan, että ainoa tapa tehdä musiikkia on tehdä sitä nimenomaan työkseen.

Oman uransa lisäksi Mariska sanoittaa kappaleita myös muille tähdille. Esimerkiksi Jenni Vartiaisen kappaleiden "En haluu kuolla tänä yönä" sekä "Missä muruseni on" sanoitukset ovat Mariskan käsialaa. Mariskalla onkin erityinen suhde juuri sanoittamiseen.

– Uudelta levyltämme suosikkisanoitukseni on "Venäläinen ruletti". Siinä on selkeä tarina ja se on aika visuaalinen pläjäys. Rivien välistä voi tietysti etsiä erilaisia merkityksiä.

Kesä kuluu keikkaillessa

Tänä kesänä Mariska on esillä myös Kymppilinjan kesäbiisin "Minän" takia. Mariska päätyi kappaleeseen mukaan, kun bändin pojat soittivat hänelle ja pyysivät laulamaan kertosäettä. Mariska ei kuitenkaan ole keikkaillut Kymppilinjan kanssa kuin yhden tv-keikan verran.

Mitä laulajan kesään muuten kuuluu?

– Käyn keikoilla, silloin kun niitä on. Kesääni kuuluu samoja asioita kuin talvella, koska työllistän itse itseni. Yritän olla myös mahdollisimman paljon ulkona, esimerkiksi fillaroidessa saa hyviä idiksiä, Mariska sanoo.

Suomen kesän parhaimmiksi asioiksi Mariska nostaakin lämmön ja sen, että saa olla ulkona.

MTV3/Helmi/Emmi Maaranen

Kuvat: Lehtikuva, Sony Music

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.