Mainos

Isän roolissa

Muusikko Sami Saari, 47, muutti Helsingin keskustaan halutessaan mukaan musiikkibisnekseen. Nyt on taas hyvä elää keskustan ulkopuolella, isänä.

Sami Saari asuu lastensa, 12-vuotiaan Sagan ja 4-vuotiaan Rayn, kanssa Helsingin Jollaksessa. Saaren levy Vapaa julkaistiin huhtikuussa. Hän säveltää, sanoittaa ja tuottaa muidenkin levyjä. Esimeriksi syksyllä ilmestyvälle Mariskan levylle Saari on ollut mukana tekemässä "kimppabiisejä".

Synnyinkoti

Synnyinkoti Tampereen Raholassa

–Asuin vanhempieni ja kolme vuotta vanhemman siskoni kanssa kerrostalon viidennessä kerroksessa. Olin pihan lapsista nuorimmasta päästä. Taisin tuppautua mukaan isosiskoni leikkeihin.

Lapsuudenkoti

Lapsuudenkoti Tampereen Ruotulassa

– Kun olin 4-vuotias, muutimme uuteen rivitaloon Tampereen esikaupunkiin. Keväällä saattoi etupihalla nähdä traktorin. Kun isä laittoi ruokaa ja joi viiniä, hän intoutui välillä laulamaan ja soittamaan kitaraa. Oma musajuttuni alkoi alakerran tv-huoneesta, jossa pidimme kavereiden kanssa ekat bänditreenit. Kun äidin ompelukerho kokoontui, äiti huusi minut laulamaan ystävilleen. Muutin kotoa 17-vuotiaana, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Länsi-Berliiniin.”

Kesäkoti

Kesäkoti Orivedellä

– Kun koulut loppuivat, pakkasimme auton ja muutimme kesäksi metsän keskelle. Lehtiniemen kesäkodille ei ollut tietä, soudimme perille kolme kilometriä. Kesiin liittyi majan rakennusta, juoksukilpailuja, juhlia, juhannusta, rapuja, uimista, kalastusta, saunomista. Se oli nastaa aikaa. Myimme Lehtiniemen pois, kun äiti kuoli.

Ensimmäinen oma asunto

Ensimmäinen oma asunto Helsingin Kruununhaassa

– Ostin ensimmäisen kämppäni vuonna 1993. Oli hyvä asua keskustassa, ’inessä’, koska yritin työntää jalkaani musabisneksen oven väliin. Elin aika rehvakasta taiteilijaelämää. Kapsahdimme ystävien kanssa aamuöisin keittiööni soittamaan ja laulamaan. Aamulla alakerran rouva soitti kovalla klassista musiikkia. Elämäni muuttui vuonna 1997, kun sain tyttären. Kun erosimme exäni kanssa pari vuotta myöhemmin, aloin hakea toista paikkaa.

Nykyinen koti

Nykyinen koti Helsingin Jollaksessa

– Muutin tähän rivitalokämppään vuonna 1999. Tunsin, että tämä paikka oli meikäläisen mahdollisuus pysyä isänä. Jos olisin muuttanut Kallioon yksiöön, en olisi tällä ammatilla pystynyt handlaamaan tilannetta. Jollas on mielettömän hieno paikka. Tässä on meri ja ulkoilureitit lähellä, ja keskustaan ajaa julkisilla parissakymmenessä minuutissa. Kun kaksi lastani pyörivät täällä, tämä on ihan parasta.

Teksti: Johanna Tilus
Kuvat: Anna Hämäläinen ja Sami Saaren albumi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.