Mainos

Isähahmoa etsitään lehti-ilmoituksella

Tänään ensi-iltaan tuleva neljäs Risto Räppääjä -elokuva on kovien odotusten elokuva. Edellinen Räppääjä oli vuonna 2012 Suomen katsotuin elokuva. Kävijöitä oli noin 310 000.  Viileää Venlaa seuraa nyt Liukas Lennart ja ainakin kutsuvierasyleisö oli tohkeissaan.

Uuden Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuvan ohjasi Timo Koivusalo. Kolme aiempaa olivat Mari Rantasilan käsialaa.

–Jokainen tekee toki Risto Räppääjän maailmasta oman näköisensä ja minä lähdin röyhkeästi tekemään sitä, mitä olisin halunnut itse 8-10 -vuotiaana nähdä. Meillä on eri näyttelijäkaarti kun näissä kolmessa aikaisemmassa eli haluttiin lähteä puhtaalta pöydältä. Olen meidän lapsinäyttelijöistä erittäin ylpeä. Olen pohdiskellut myös sitä, että näytteleminenhän on puhtaasti leikkiä ja aikuinen joutuu opettelemaan sen uudestaan näyttelijän ammatin kautta, mutta lapsille se on luontaista. Otetaan eri rooleja ja leikitään, että  "tää olis nyt tää ja se olis se". Aikuinen joutuu ottamaan paljon aikaa siihen että se opettelee sen leikkimisen uudestaan, kertoo Koivusalo MTV Uutisille.

Ei opettavaa saarnaa

Uudessa Risto Räppääjässä etsitään isähahmoa oikein lehti-ilmoituksen avulla. Poika itse ei asiasta innostu ja sabotoi Nelli Nuudelipään kanssa kandidaatteja milloin syyhypulverilla tai aivastusjauheella. Omasta mielestään Risto ei ole minkään isähahmon tarpeessa, mutta sitä aikuiset eivät tajua. Edellisessä Räppääjässä kerrottiin kiusaamisesta, nyt sivutaan eroja ja erilaisia perheitä.

–Tarvitseeko välttämättä väkisin vääntää jotain isähahmoa. Naapurin setäkin voisi olla ihan hyvä. Tärkeintähän on, että lapsella on joku välittävä aikuinen perheessä. Varmasti tämä on ajankohtainen aihe, mutta kuka sen oikean vastauksen tietää. Eli pitääkö olla jokin isähahmo tai isä. Riston ja Rauha-tädin suhde on aina ollut kiinnostava jo Nopolan sisarusten  kirjoissa. Siinä ei edes kaivata isähahmoa. Sekin voi olla ihan riittävä että on täti joka huolehtii lapsesta, mietiskelee Rauha-tätiä näyttelevä Minttu Mustakallio.

 –Olen miettinyt sitäkin, että ei ole huonoa, sanoisiko jopa mielenterveystyötä, jos perhe voi vaikka mennä yhdessä elokuviin ja nauraa jollekin asialle, samoille asioille ja kokea sama leffa. Sehän on aika hieno yhdistävä tekijä. On myös  äärimmäisen hienoa, että Suomessa on alettu satsata taloudellisesti lasten ja koko perheen elokuviin, sanoo Koivusalo.

Seitsemän lapsen isä jekkuilee

Liukkaan Lennartin roolissa nähdään Vesa Vierikko. Viileässä Venlassa niissä housuissa oli Martti Suosalo.

–Oli hauska tehdä tätä. Roolien ja maskien vaihtoa riitti, mutta ei se rasittanut. Minulla on seitsemän lasta, joten kyllä - olisihan se kiva jos isä olisi paikalla ja läsnä lapselle. Elokuvan aihe on ajankohtainen. Aika paljon televisiosta tulee lapsille sellaista opettavaa ohjelmaa. Minun mielestäni lapsia voisi vähän opettaa irti koulusta, olemaan villejä ja vapaita. Kannustaa myös siihen. Ja jekkuilu on sallittua, kuuluu lapsuuteen ja miksi ei myös aikuisuuteen. Minä ainakin jekkuilen paljon. Aina ei todellakaan tarvitse olla järkevä. Eikä sen järkevämpi, älykkäämpi tai viisaampi voi olla kun on, pohdiskelee Vierikko MTV Uutisten haastattelussa. Myöskään Elviä esittävä Riitta Havukainen ei pidä elokuvista, joissa on opetus.

–Olen samaa mieltä kuin Vesa. Sellainen hyvänsorttinen anarkismi on ihan terveellistä, sanoo Havukainen.

Kriitikoille piut paut

Ohjaaja Timo Koivusalo on ollut usein elokuvakriitikoiden hampaissa. Hän onkin päättänyt olla lukematta omiin töihin kohdistunutta kritiikkiä, muista kirjoitetut hän kyllä lukee ja analysoi.

–Tämä on minun 14. pitkä elokuva ja 13. pitkä ohjaus. En olisi jaksanut näitä vuosia ilman kriitikkojen vankkumatonta kannatusta. He ovat ehdottomasti pitäneet minua pystyssä. Oikeasti, ei sitä kritiikkejä mieti. Teen leffaa yleisölle.

Riston parasta kaveria Nelli Nuudelipäätä esittää Sanni Paatso, näyttelijä Rinna Paatson tytär.

–Kaikki oli tosi ystävällisiä kuvauksissa ja yritti tehdä oloni mukavaksi. Nyt vielä luokkakaverini pääsivät katsomaan leffaa tänne kutsuvierasiltaan. Ihan mahtavaa. Kyllä kaverit tästä varmaan jotenkuten tykkäsi, mietiskelee Sanni luokkaryhmänsä piirittämänä Tennispalatsissa.

James Bondin rooli hakusassa

Risto Räppääjän rooliin pääsi 12-vuotias Samuel Shipway. Nimikin jo kertoo, että isä on engantilainen. Samuel on aiemmin osallistunut mm. KidSing-ohjelmaan.

–Tämä  oli minun ensimmäinen elokuvarooli. Ristolle etsittävistä isähahmoista ei oikein kukaan ollut minun makuuni. Sen olisi pitänyt olla vähän sellainen kuin oma isä. Vaikeinta kuvauksissa oli naurukohtaukset. Kun ne otettiin moneen kertaan, niin tuli sellaista tekonaurua. Olen jo parissakin haastattelussa sanonut, että tahdon Hollywood-näyttelijäksi. Aikuisena olisi kiva näytellä vaikka James Bondia, sanoo Samuel.

Katso juttu aiheesta tänään Seitsemän uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.