Isä varoittaa vanhempia suositusta nettipelistä: Lapsille ehdotellaan törkeyksiä

Suosittu nettipeli mahdollistaa tuntemattomien yhteydenotot pieniin lapsiin. Englantilainen kahden lapsen isä testasi peliä ja hermostui.

Entinen rugbytähti ja kahden lapsen isä Iain Morrison kiinnostui Roblox-pelistä luettuaan netistä huolestuttavan artikkelin.

Pelissä liikutaan virtuaalisessa todellisuudessa, missä keskustelupalstalla voi jutella muiden käyttäjien kanssa. 

Pelimaailma on tarkoitettu 8-12-vuotiaille lapsille. Morrisonin 8- ja 11-vuotiaat pojat olivat aikaisemmin pelin käyttäjiä.

Morrison kirjautui peliin ja sai heti viestejä muilta käyttäjiltä. Hänen ikäänsä ja sukupuoltaan tiedusteltiin. Morrison valehteli olevansa 8-vuotias poika. Seurattuaan toisia käyttäjiä virtuaalisessa pelimaailmassa uima-altaalle, viestien sävy muuttui ystävällisestä seksuaaliseksi. 


Morrison poisti pelin poikien käyttämältä iPadilta ja varoitti myös muita vanhempia pelin keskustelufoorumin vaaroista. Useat vanhemmat ilmoittivat Morrisonin julkisen päivityksen jälkeen epämiellyttävistä kokemuksistaan.

Robloxin 44 miljoonan käyttäjän toimintaa valvotaan. Yrityksen mukaan keskustelualustoja seurataan, jotta sisältö pysyy soveliaana. Tuntemattomien pelaajien yhteydenotot voi myös kieltää.

Seksuaalisiin kommentteihin peliä kokeillessaan törmännyt Morrison ei kuitenkaan aio antaa poikiensa enää peliä pelata.

Lähteet: Kidspot, The Sun

***

Otsikkoa muokattu 17.2. klo 10.42.

Lue myös:

    Uusimmat