Isä sai teiniltään tekstiviestin, riensi auttamaan nähdessään yhden kirjaimen – ota tämä idea heti käyttöön!

Isä sai pojaltaan tekstiviestin keskellä yötä. Viestissä luki vain ”X” – koodi, joka voisi jopa pelastaa monen nuoren hengen.

Amerikkalainen pastori Bert Fulks sai pojaltaan tekstiviestin keskellä yötä. Viestissä luki vain ”X”.

Fulks lähti siltä istumalta matkaan. Hän soitti pojalleen ja kertoi olevansa tulossa noutamaan häntä, kertoo Opposing views -sivusto.

Kirjain oli merkki perheen yhteisestä hätäsuunnitelmasta nimeltä X-Plan. Kirjain on helppo tapa päästä ulos vaikeasta tilanteesta.

Fulks sai idean suunnitelmaansa teineiltä, joita hoidettiin addiktion vuoksi.

– Vähän aikaa sitten kysyin näiltä nuorilta yksinkertaisen kysymyksen: "Kuinka moni teistä on ollut tilanteessa, jossa tapahtui asioita, jotka eivät tuntuneet teistä mukavilta, mutta jäitte paikalle lähinnä siksi, koska teistä tuntui siltä, ettei teillä ole tietä ulos tilanteesta?” He kaikki nostivat kätensä, Fulks kuvaa.

"Tämä voi olla vaikeaa joillekin vanhemmille..."

Nuorten kertomusten pohjalta Fulks kehitti systeemin, jossa hänen lapsensa voivat koska tahansa lähettää X-kirjaimen kelle tahansa perheen muulle jäsenelle.

Kirjaimen vastaanottajan tehtävä on soittaa kirjaimen lähettäneen puhelimeen. Puhelun tulee saapua minuuteissa viestin saamisen jälkeen. Kun nuori vastaa, hänelle sanotaan seuraavaa: ”Jotakin on tapahtunut ja minun täytyy tulla hakemaan sinut heti. Kerron kaiken matkalla. Ole valmis viiden minuutin kuluttua, olen jo matkalla”.  

Nuori kertoo kavereilleen tai muulle seurueelle, että jotakin on tapahtunut, ja hänen täytyy lähteä. Näin nuori pääsee poistumaan ilman, että kaverit naureskelevat hänelle tai tilanne muodostuu muuten hankalaksi.

– X-planiin liittyy sopimus siitä, ettemme tuomitse emmekä kysy kysymyksiä. Tämä voi olla vaikeaa joillekin vanhemmille (myöntäkää pois, osa meistä on täydellisiä kontrollifriikkejä), mutta lupaan, että se ei vain pelasta nuorta, vaan rakentaa myös luottamusta välillenne pitkäksi aikaa, Fulks kirjoitti nettisivullaan.  

Kun Fulks kirjoitti ideasta blogiinsa, hän sai satoja ihailevia ja kiittäviä kommentteja. Lukuisat lehdet kirjoittivat ideasta. Moni vanhempi on paitsi ottanut suunnitelman käyttöön, myös puhunut avoimesti nuorensa kanssa.

– Se, että olen saanut olla pieni osa tätä kaikkea, tekee minut todella nöyräksi, Fulks kommentoi.

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja