Isä löi poikaansa humalassa pastakauhalla päähän ja ojensi niskasta tarttumalla – sai sakot

6:05
Tapaukset sattuivat muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä osa lapsista on koronatilanteen vuoksi hädässä. MTV Uutiset kertoo, miksi lastensuojeluilmoitusten vähentyminen ei ole hyvä asia.

Isä tuomittiin alakouluikäisen poikansa pahoinpitelyistä sakkoihin. Väkivallanteot sattuivat Lohjalla vuosina 2018 ja 2019.

Ensimmäisessä tapauksista isä oli humalassa lyönyt 7-vuotiasta poikaansa pastakauhalla päähän niin, että päähän oli tullut kuhmu. Isän mukaan hän oli saattanut kopaista poikaa muovisella makaronikauhalla tehostaakseen pojalle esitettyä kehotusta viedä roskat.

Riita pizzasta johti lievään pahoinpitelyyn

Toisessa tapauksessa humalassa ollut isä oli halunnut pojan tulevan syömään pizzaa alakertaan perheen ruokailusääntöjen mukaisesti. Kovaäänisessä välikohtauksessa isä oli tarrannut poikaa niskasta kiinni ja heittänyt Playstation-pelikonsolin yläkerrasta alakertaan.

– Se suuttu sit mulle. Nii se otti niskasta kinni ja sitten se yritti läimästä niskaan, mut mä kerkesin väistää, poika kertoi kuulemisessa pari päivää tapahtuneen jälkeen.

Poika on sijoitettu sittemmin toisen sukulaisensa luokse.

Isälle sakkoja, pojalle korvauksia

Vuonna 1986 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä ja lievästä pahoinpitelystä 35 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 1680 euron seuraamusta.

Pojalle päähän aiheutuneesta patista sekä seuranneista kivusta ja mielipahasta mies määrättiin korvaamaan tälle yhteensä 400 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja