Isä ei ole kieltänyt tai rankaissut 4-vuotiasta poikaansa koskaan – lopputulos on arvattavissa

Kirjailija ja kolmen lapsen isä paljastaa, miten ilman kuria kasvanut lapsi käyttäytyy.

Kun lapsi riehuu ravintolassa tai saa hepulin keskellä katua, kyse on tavallisesti uhmaiän myrskyistä. Jotkut takarivin soraäänet kuitenkin syyttävät lapsen huonosta käytöksestä niin sanottua vapaata kasvatusta.

Heidän puheissaan saattaa olla totuuden siemen.

Kirjailija ja kolmen lapsen isä Sierge Belanko paljastaa nyt, millainen ilman kuria kasvaneesta lapsesta kasvaa. Belanko kertoo, ettei ole koskaan rankaissut nelivuotiasta poikaansa Henryä

– Häntä ei ole koskaan lähetetty huoneeseensa ilman iltapalaa, eikä häneltä ole koskaan takavarikoitu lempipehmolelua, Belanko kuvaa.

Rankaisemattomuuden tulokset ovat juuri sellaisia, kuin niiden voisi kuvitella olevan.

– Olen tehnyt virheitä. Olen ollut laiska kuriosastolla. Olen rankaissut itseäni vuosia siitä, etten ole rankaissut lapsiani, Belanko kuvaa Babble.comissa.

– Poikani on mestari isänsä huomiotta jättämisessä. Pahinta on, että se sopii minulle oikein hyvin. Tai on sopinut, tähän asti.

"En ole koskaan tarjonnut hänelle seurauksia"

Belanko on tajunnut, ettei järjestely toimi. Henry ei kuuntele isäänsä eikä suostu tekemään, mitä tämä pyytää. Belankon mukaan pahinta on tietää, että kaikki on hänen syytään: lasta ei voi syyttää tottelemattomuudesta, koska tämän ei ole ikinä tarvinnut totella.

– Seurauksia täytyy olla, mutten ole koskaan tarjonnut hänelle seurauksia. Hänen äitinsä toimii paljon paremmin kuin minä. Hän havaitsi laiskan kurini tekemät vahingot, samoin hänen isoäitinsä. Olen iloinen, että he paljastivat tekemiseni, Belanko kirjoittaa.

Hän on aloittanut kodissaan uudet toimenpiteet, kuten pojan laittamisen jäähylle. Aika näyttää, miten tilanne kehittyy.

– Kuten useimmat nelivuotiaat, poikani on viisas ja kaunis lapsi. 50 kertaa päivässä tunnen, että rakastan häntä enemmän kuin eilen, ja sekin taitaa olla vähättelyä, Belanko kuvaa.

Hän ei aio kurittaa lasta fyysisesti, vaan muuttaa omaa toimintaansa kaikkien hyvinvoinnin vuoksi.

– Ajatus siitä, että omaa lasta voisi kohdella kuin kaveriaan on syy siihen, että jouduimme tämän tilanteeseen alun perin.

Video: Miksi äitiä ainakin kannattaa totella? Suomalaislapset kertovat.

Lue myös:

    Uusimmat