IS: Tuhkarokkotapaus Lohjalla - rokottamattomia lapsia altistunut tartunnalle

Lohjalaisen kyläkoulun oppilaalla on todettu tuhkarokko. Jopa puolensataa rokottamatonta lasta on altistunut tuhkarokkotartunnalle, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Rokko todettiin Sammatin vapaan kyläkoulun oppilaalla. Lapsi joutui ensin sairaalahoitoon, mutta on nyt kotihoidossa. Tuhkarokko oli tarttunut lapselle Aasian-matkalla.

Tartunnan saanut oli ehtinyt olla päivän koulussa ennen kuin taudin oireet puhkesivat. Ilta-Sanomien mukaan puolet Sammatin kyläkoulun oppilaista on rokottamattomia ja tartuntavaarassa on ollut myös päiväkoti Pääskynpesän noin parikymmentä lasta, joita ei ole ikänsä takia rokotettu.

Sammatin kyläkoulun on steinerkoulu, ja Lohjan terveyskeskuksen ylilääkäri Tanja Nummila kertoi Ilta-Sanomille, että Lohjalla on vahva Steiner-yhteisö, jossa rokotettujen lasten määrä on huomattavan matala. 

Kaupungin terveysviranomaiset ovat määränneet Sammatin koulun ja Pääskynpesän päiväkodin rokottamattomat lapset pysymään kotona ensi viikon tiistaihin asti.

Tuhkarokko on erittäin tarttuva tauti, mutta se on lähes kukistettu Suomesta 1990-luvun alun jälkeen. Suomessa valtaosa lapsista on tuhkarokolta suojaavan MPR-rokotusohjelman piirissä.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja