IS tavoitti miehen, jonka päähänpisto Haminassa sai poliisin pöyristymään: "Toivon, ettei tästä ala villitystä"

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34
Videolla kerrotaan, miten Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Haminassa peltipoliisin kuvaan kauko-ohjattavan autonsa saanut mies on antanut haastattelun Ilta-Sanomille. Mies toivoo, ettei hänen päähänpistonsa saa muita tekemään samaa temppua.

Kerroimme eilen keskiviikkona valtatiellä 26 Haminassa sijaitsevan peltipoliisin ottamasta valokuvasta, joka sai ylikomisarionkin leuan putoamaan lattiaan.

Lauantaina 10. lokakuuta iltaseitsemältä otetussa kuvassa nimittäin näkyi pienikokoinen kauko-ohjattava auto, jonka nopeus oli ollut 60:n alueella hieman yli 70 kilometriä tunnissa.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein totesi MTV Uutisille, ettei vastaavaan ole ennen törmätty. Mitään hauskaa hän ei asiassa kuitenkaan nähnyt.

– Tieliikenteessä kuolee ja loukkaantuu liian monta ihmistä jo ilmankin ylimääräistä kikkailua, Pasterstein jyrähti.

"En niin tyhmä ole"

Ilta-Sanomat kertoi torstaina tavoittaneensa miehen, jonka päähänpistosta tapauksessa oli kyse. Hän kertoo huolehtineensa kaverinsa kanssa, että muuta liikennettä ei tienpätkällä ollut.

– RC-auto on kuitenkin arvokas leikkikalu, yli 1 000 euron laite. En niin tyhmä ole, että lähtisin sillä liikenteen sekaan ajelemaan, hän kertoi Ilta-Sanomille.

Mies kertoi yllättyneensä, kun kameratolppa välähti autolle, jolla olisi hänen mukaansa päässyt paljon kovempaakin. Hän sai tolpan välähtämään vielä toistamiseenkin.

– Tunnelma oli ihan eri kuin jos olisi itse istunut ratin takana ja olisi tullut välähdys, mies naurahti Ilta-Sanomille.

Mies sanoi toivovansa, ettei hänen ja kaverinsa päähänpisto saisi muita toimimaan samoin.

– Toivon, ettei tästä ala sellaista villitystä, että kaikki ottavat autonsa alas hyllyistä ja lähtevät kokeilemaan peltipoliisin luo nopeuksia, hän totesi IS:lle.

Lue myös:

    Uusimmat