IS: Näin tiukka herkkukuri on Jutta Gustafsbergin perheessä

Fitnessvalmentaja ja Jutta ja superdieetit -ohjelman tähti Jutta Gustafsberg pitää kotonaan tiukkaa kuria. Kahdeksanvuotias Max-poika ei arkena herkkuja syö ja liikkua täytyy, vaikka ei hirveästi huvittaisi, kertoo Gustafsberg Ilta-Sanomille.

Kurinpidossa on kyse terveellisistä elämäntavoista. Gustafsbergin mukaan lapset eivät itse osaa valita terveellistä ruokaa, joten vanhempien täytyy pitää dieetti oikeana.

Pipo ei kuitenkaan saa kiristää liikaa, muistuttaa Gustafsberg.

– Jos esimerkiksi isovanhemmat tuovat kyläillessään donitseja, totta kai niitä saa ottaa, sanoo Gustafsberg IS:lle.

Liikuntaan ei saa pakottaa

Gustafsberg on huolissaan lasten ylipainosta. Nykyisin makeita ja rasvaisia tuotteita on saatavilla helpommin kuin koskaan, ja karkkipussit ovat kokoluokkaa megalomaaninen. Ennen vanhaan karkkipussit ja limupullot olivat pieniä, eikä niihin ollut joka päivä varaa.

Samalla kun epäterveellistä ruokaa on tarjolla kaikkialla, lapset liikkuvat aiempaa vähemmän. Gustafsbergin poika ei äitinsä kertoman mukaan juuri välitä liikunnasta, mutta käy silti kerran viikossa urheilemassa.

Gustafsberg ei silti usko pakottamiseen. Hän suunnitteli aiemmin tänä vuonna, että Max aloittaisi toisen liikuntaharrastuksen, mutta joutui perääntymään, kun pojan koulukiireet puskivat päälle.

Lähde: Ilta-Sanomat

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja