IS: Menehtyi tsunamissa – Johanna Sirkesalon isä kirjoitti kirjan tyttärensä kuolemasta

Laulaja Aki Sirkesalo, hänen puolisonsa Johanna ja heidän kaksi lastaan menehtyivät Tsunamissa vuonna 2004.

Aki Sirkesalon vaimon Johannan isä, tunnettu teatterimies Erkki Aura muistelee tapaninpäivänä 2004 tsunamissa menehtynyttä tytärtään uudessa kirjassaan.

Hirvittävässä onnettomuudessa kuoli Johannan ja Akin lisäksi heidän lapsensa Saana ja Sampo.

Ilta-Sanomien mukaan Aura kuvailee Sirkesalon perheen viimeisiä hetkiä kirjassa varsin seikkaperäisesti. Sirkesalot lomailivat Khao Lakissa Thaimaassa, kun tsunami iski. Valtava vesivyöri tuhosi pahiten juuri Khao Lakin aluetta.

Aura kertoo, että oli täysin sattuman oikku, että Sirkesalot menehtyivät. Alun perin perheen suunnitelmissa oli ollut lähteä tapaninpäiväksi bussiretkelle viidakkoon katsomaan pyhiä apinoita.

– He olivat olleet ruotsalaisten järjestämässä joulujuhlassa. Meillä on videokin siitä. Ilmeisesti Saana-tyttö oli syönyt siellä jotain, josta oli saanut vatsatautiviruksen, Aura kertoo Ilta-Sanomien mukaan.

Perhe päätti jäädä lepäämään bungalowiinsa, joka sijaitsi aivan rannan tuntumassa. Bussi viidakkoon lähti vain puoli tuntia ennen tuhoisan tsunamin iskua alueelle.

–12 metriä korkea aalto rysähti päälle. Minulla on thai-kielinen Johannan kuolinilmoitus. Siinä sanotaan, että rakennus kaatui päälle ja seurauksena oli päävamma, Aura kuvailee.

Auran kirjasta kertoo Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat