Mainos

IS: Kohu Jani Toivolan ympärillä laajenee – yhteensä yli 30 000 euron kouluvierailupalkkiot piilotettiin säätiön papereista

11:38

Lasten ja nuorten säätiö on toiminut lainvastaisesti jätettyään ilmoittamatta toimintakertomuksessaan Jani Toivolan (vihr.) kouluvierailuista saamansa rahapalkkiot, uutisoi Ilta-Sanomat.

Jani Toivola vieraili Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä toimittaja Maria Veitolan tentattavana. Katso video!

Jani Toivola on kansanedustajana toimiessaan saanut palkkion yhteensä 105 kouluvierailusta Lasten ja nuorten säätiön hankkeissa.

IS:n laskelmien mukaan Toivola on tienannut vierailuista yhteensä 31 500–36 800 euroa. Näitä rahoja ei kuitenkaan ole ilmoitettu säätiön toimintakertomuksessa.

Säätiön hallituksessa vuosina 2015 ja 2016 toiminut Toivola kuuluu säätiön lähipiiriin, joten säätiölain mukaan hänen palkkionsa rahallinen arvo olisi tullut mainita.

Toimintakertomuksessa todetaan kuitenkin vain yleisluontoisesti, että "Toivolalle on maksettu kouluvierailusta sama palkkio kuin muillekin kouluvierailuja tekeville henkilöille "

Säätiön puheenjohtaja Teppo Rantanen kommentoi IS:lle, että toimintatapa oli tilintarkastajan suosittama.

– Hän suositteli tätä tapaa ilmaista se, kun kyse oli suhteellisen vähäisistä määristä kokonaisuuteen nähden eikä ollut hallituksen jäsenyydestä maksettuja palkkioita, Rantanen sanoi.

Taksi- ja asumissotkut ryvettäneet

Kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien toiminut Toivola on ryvettynyt viime aikoina useassa kohussa.

Ensin kävi ilmi, että Toivola on ajanut vaalikauden aikana taksilla 22 000 euron edestä. Summa on poikkeuksellisen suuri.

Pian tämän jälkeen uutisoitiin Toivolan nostavan korotettua kulukorvausta Riihimäellä tyhjillään sijaitsevasta asunnostaan, vaikka asuukin käytännössä Helsingissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.