Mainos

Iltalehti: Kansanedustaja Jani Toivola asuu Helsingissä – on saanut vuosia korotettua tukea tyhjillään olevasta Riihimäen asunnosta

Iltalehti uutisoi, että kansanedustaja Jani Toivola on saanut vuoden 2016 huhtikuusta alkaen korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta asunnosta Riihimäen varuskunta-alueella.

Eduskunnalle Toivola vakuutti maaliskuussa 2016 asuvansa vakinaisesti Riihimäellä. Lomakkeessa hän sitoutui ilmoittamaan välittömästi, mikäli hänen asumistilanteensa muuttuu. Tukea on maksettu tämän perusteella.

Iltalehden mukaan Toivola on kuitenkin asunut vakituisesti Helsingissä.

Lehden selvityksen mukaan Toivola siirsi kirjansa Helsingistä Riihimäellä sijaitsevaan asuntoon maaliskuussa 2016. Asunto on ollut Toivolan omistuksessa vuodesta 2013 eikä isännöitsijän mukaan siellä ole tällä hetkellä vuokralaisia.

Iltalehden haastatteleman kiinteistönvälittäjän mukaan asunto on kuitenkin tyhjillään ja sitä on yritetty myydä muutaman vuoden ajan. Myöskään naapurit eivät ole nähneet Toivolan asuvan huoneistossa.

"Arjen tukiverkot Helsingissä"

Toivola perustelee itse asumisjärjestelyä Iltalehdelle sanomalla, että perheellä on kaksi kotia, yksi Riihimäellä ja toinen Helsingissä.

– Vietämme ison osan ajasta Helsingissä työni ja tyttäreni päivähoidon vuoksi. Olen arjessa tyttäreni yksinhuoltaja ja tämä on sen myötä ollut meille paras käytäntö. Arjen tukiverkot ovat Helsingissä.

Toivolan mukaan hänellä on virallinen väliaikainen osoite Helsingissä, mutta Iltalehden tietojen mukaan Väestörekisterikeskuksessa ei ole mainintaa Toivolan väliaikaisesta osoitteesta.

Asuinpaikka määrittää tuen suuruuden

Kansanedustajalle maksetaan palkkion ohella kuukausittain kulukorvausta tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen, johon vaikuttaa kansanedustajan asuinpaikka.

Uudenmaan vaalipiiristä valituilla on oikeus korotettuun kulukorvaukseen, mikäli matka asunnolta eduskuntatalolle on yli 30 kilometriä. Tällä perusteella Toivolalle on maksettu korotettua kulukorvausta, joka on 1 315,75 euroa kuukaudessa, kun Helsingissä asuva kansanedustaja saisi korvausta 986,81 euroa kuukausittain.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja