IS: Kansallisarkisto ilmoitti lopettavansa yhteistyön Postin kanssa – kadoksissa ollut arvokas lähetys löytyi heti

Postin kadottamaksi epäilty Kansallisarkiston kaukolaina-aineisto on löytänyt tiensä perille, kertoo Ilta-Sanomat. Posti ilmoitti lähetyksen löytyneen jo samana päivänä tunteja sen jälkeen, kun Kansallisarkisto oli ilmoittanut lopettavansa Postin palvelujen käytön kaukolainojen kuljetuksissa.

Kansallisarkiston johtaja Päivi Hirvonen vahvistaa IS:lle lähetyksen saapuneen perille. Hän ei lähtenyt kommentoimaan sitä, liittyykö lähetyksen löytymisen ajoitus heidän aiemmin päivällä julistamaansa päätökseen. Tapahtunut ei Hirvosen mukaan muuta Kansallisarkiston aikeita kilpailuttaa kuriiripalveluita aineistolainojen kuljetuksissa.

IS:n mukaan tapaus koski harrastajahistoriantutkijan tilaamaa asiakirjalähetystä Kansallisarkiston Jyväskylän toimipisteestä Helsinkiin. Lähetyksessä oli historiantutkimukselle arvokkaita asiakirjoja 1940–60-luvuilta.

Kansallisarkisto kertoi syyksi Postin palveluista luopumiseen aineistojen katoamisen ja vakavat häiriötilanteet. Kansallisarkisto on kertonut tavoitteekseen siirtyä vähitellen kaukolainojen digitaaliseen toimitustapaan, jolloin alkuperäisiä aineistoja ei tarvitse kuljettaa.

Lue myös:

    Uusimmat