Irti makeanhimosta – onnistu näillä vinkeillä

Sokeririippuvaiset tietävät, mitä makeanhimon kanssa taistelu on. Jos ruokavalio on sokeripainotteista, siihen voi jäädä ajan myötä koukkuun siinä missä alkoholiin tai nikotiiniinkin.

"Jotain makeaa" tarkoittaa monelle rakkautta ja huolenpitoa. Makeaa alkaa tarvita tunteakseen itsensä tyytyväiseksi ja kohottaakseen väliaikaisesti energiatasoaan. Sokeri ei kuitenkaan ole harmiton herkku, sillä liikaa nautittuna se tuhoaa terveytesi – sydänsairauden, diabeteksen, korkean verenpaineen tai kolesterolin, painonnousun tai ennenaikaisen vanhenemisen muodossa. Huffingtonpost.com julkaisi suunnitelman, jolla pääset makeanhimosta.

Syö säännöllisesti

Syö päivässä kaksi ateriaa ja muutama välipala tai viisi pientä ateriaa. Ellet syö säännöllisesti, verensokerisi laskee, tulet nälkäiseksi ja alat todennäköisemmin himoita sokerisia herkkuja.

Suosi luonnontuotteita

Lisäaineeton ruoka on hyväksi: mitä lähempänä ruoka on alkuperäistä muotoaan, sitä vähemmän sokeria se sisältää.

Syö proteiinipitoinen aamupala

Tyypillinen aamupala on täynnä hiilihydraatteja, sokerisia tai tärkkelyspitoisia ruokia ja se on huono valinta: siten sokerinhimosi vain kasvaa päivän mittaan. Hyvän aamupalan syöminen on välttämätön hillitsemään makeanhimoa.

Lisää mausteita

Korianteri, kaneli, muskottipähkinä ja kardemumma makeuttavat ruokia luonnollisesti ja hillitsevät makeantarvettasi.

Liiku

Kuntoile, tanssi tai joogaa. Mikä tahansa liikuntamuoto, josta nautit, auttaa poistamaan jännitystä sekä vahvistamaan aktiivisuuttasi – ja valitset yhä harvemmin sokerin nostamaan energiaasi.

Nuku tarpeeksi

Väsyneenä valitset helpommin sokerisia herkkupaloja piristämään oloasi.

Pidä herkut poissa ulottuvilta

Älä säilytä sokerisia välipaloja kotonasi tai työpaikallasi. On vaikea napostella sellaista, mitä ei ole saatavilla!

Harhauta itseäsi

Mene kävelylle, mieluiten luonnon helmaan, jos mahdollista. Makeanhimo kestää yleensä maksimissaan 10-20 minuuttia. Jos harhautat itseäsi tekemään jotain muuta, hinku menee yleensä ohi.

Juo paljon vettä

Toisinaan makeanhimoon auttaa veden juominen. Usein ihminen myös luulee olevansa nälkäinen, vaikka tarvitsee todellisuudessa vain vettä.

Syö hedelmä

Jos haluat antaa periksi karkkihampaan kolotukselle, syö hedelmä. Sen pitäisi viedä pahin makeanhimo pois ja on myös paljon terveellisempi vaihtoehto.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja