Mainos

Iron Maiden: Porin Sonisphere oli kuin taistelutanner

Iron Maiden soittaa tänään Helsingissä. Kyseessä on jo 23. bändin Suomen keikka. 1500 paikan Kulttuuritalo on vaihtunut vuosien saatossa yli 40 000 ihmisen stadioniin.

Bändi on hyvä esimerkki vanhan koulukunnan klassisen rockin jatkuvasta suosiosta Suomessa. 2000-luvulla sen menestys on vain kasvanut täällä, kun nuori sukupolvi on löytänyt tämän yli 30 vuotta keikkailleen yhtyeen.

Iron Maidenin uusi loistokausi alkoi 2000-luvulle tultaessa, kun laulaja Bruce Dickinson ja kitaristi Adrian Smith palasivat bändiin. Brave New World -albumista lähtien käynnissä on ollut uusi taiteellinen kultakausi.

MTV3 Uutisten haastattelussa rumpali Nicko McBrain ja kitaristi Adrian Smith kertovat menestyksen reseptistä. Lisäksi miehet muistelevat viime kesän Sonisphere-festivaalia, jossa bändi soitti myrskyn tuhoamalla lavalla. Konsertti Porissa on yhä vahvasti miesten mielessä.

- Muistan sen kuin eilisen päivän. Se oli melkein epätodellista. Tulimme lentokentälle ja näimme kyljelleen romahtaneen lentokoneen, joka oli oman kiertuehenkilökuntamme kone, Adrian Smith kertoo.

- Toinen lava tuhoutui täysin ja meidän lavamme osittain. Surullisinta oli, että yksi mies yleisöstä kuoli, kun tornado iski. Sellaista on vaikea ymmärtää, Nicko McBrain muistelee.

- Iggy Pop soitti akustisesti. Alice Cooper soitti lainaten Iggyn ja Slayerin kalustoa. Kaikki tekivät parhaansa. Se oli kuin tavallaan kuin taistelutanner, jossa kaikki auttavat toisiaan hädän hetkellä.

- Jossain muussa maassa ja muilla bändeillä, yleisö olisi lähtenyt paikalta, mutta täällä ihmiset ovat asialle omistautuneita. Eivätkä Maidenin fanit ole mitään nynnyjä, vaan koviakin olosuhteita kestävää jengiä.

Kristinuskoon kääntynyt McBrain kertoo, että Iron Maidenin vuosien varrella kohtaamat syytökset paholaisen palvonnasta saavat hänet nauramaan.

- En voi muuta kuin nauraa! Emme ole saatanallinen bändi, eikä meistä sellaista tule. Kirjoitamme biisejä siitä mitä havaitsemme. Paholaisen pahin juoni lienee, että hän vakuuttaa meille, ettei häntä ole olemassa.

- Number of the Beast -levyn kannessahan muuten Eddie roikottaa paholaista marionettinaan.

Maidenin lämppärinä soittava legendaarinen Alice Cooper on McBrainin tuttu mm. golfkentiltä.

- Olisin halunnut mennä hänen kanssaan pelaamaan golfia, mutta hän tuleekin Ruotsista vasta keikalle. Hän on fantastinen mies. Alice Cooper ja Iron Maiden samassa konsertissa ovat hyvä paketti ja paras vastine, minkä rahoilleen voi saada.

Katso Sami Ruokankaan juttu (Kymmenen uutiset 8.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.