Iran vahvisti yhdeksän uutta koronaviruskuolemaa – kiisti mediatiedot yli 200 uhrista

7:17
Video: Koronavirus pauhaa suomalaisten suosimissa lomakohteissa – Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen edustajat kommentoivat, miten koronavirus vaikuttaa heidän toimintaansa

Iranissa koronavirukseen on kuollut 43 ihmistä ja vahvistettuja tartuntoja on lähes 600, maan terveysministeriö kertoo.

Kuolonuhrien määrä on kasvanut yhdeksällä eilen ilmoitetusta. Eniten ihmisiä on kuollut koronavirukseen Kiinassa ja toiseksi eniten Iranissa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC tosin kertoi eilen lähteidensä tietoihin perustuen, että ainakin 210 ihmistä olisi kuollut koronavirukseen Iranissa. BBC:n mukaan suurin osa uhreista on pääkaupunki Teheranissa sekä shiiamuslimien pyhiinvaelluskohteena tunnetussa Qomin kaupungissa.

Iranin terveysministeriö kiistää tiedot yli 200 koronakuolemasta ja syyttää ulkomaista mediaa väärien tietojen levittämisestä.

– Se, mitä julkaisemme tilastoina, perustuu viimeisimpiin löydöksiin laboratoriotesteissä, ministeriön tiedottaja sanoi tiedotustilaisuudessa tänään.

Ministeriön mukaan Iranissa on todettu noin 200 uutta covid-19-tartuntaa viimeisen 24 tunnin aikana. Tapauksista parikymmentä on havaittu uudella tartunta-alueella Golestanin provinssissa maan pohjoisosassa.

Iranissa tartuntoja on todettu myös korkeilla virkamiehillä, jotka ovat sairastumisensa jälkeen pysyneet kodeissaan.

Viruksen on saanut muun muassa Iranin apulaisterveysministeri Iraj Harichi. Harichi osallistui maanantaina hallituksen tiedotustilaisuuteen, jonka aikana hän pyyhki hikeä otsaltaan ja yski toistuvasti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.