Mainos

Irakin ex-tiedotusministeri kertoi tarinansa televisiolle

Irakin kiistelty tiedotusministeri on tilittänyt tuntojaan televisiossa. Mohammed Saaed al-Sahaf esiintyi nyt ensimmäistä kertaa julkisesti Bagdadin kukistumisen jälkeen.

"Koomisena Alina" tunnettu Irakin entinen tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf kertoi eilen kahdelle arabiankieliselle televisiokanavalle vaiheistaan Irakin hallinnon kaatumisen jälkeen. Sahaf kertoi antautuneensa Yhdysvaltain joukoille ja päässeensä vapaaksi kuulustelujen jälkeen. Uupuneen ja laihtuneen näköinen Sahaf kertoi Abu Dhabin televisiolle ja dubailaiselle al-Arabiya-kanavalle, ettei hän tiedä mitään syrjäytetyn Saddam Husseinin tai muiden Irakin entisten johtajien olinpaikasta. Al-Arabiya esittää haastattelun kokonaisuudessaan perjantai-iltana.

Rauhoittunut Sahaf vaikutti helpottuneelta

Sahaf keräsi mainetta sodan aikana itsevarmojen televisioesiintymistensä ja värikkään kielenkäyttönsä ansiosta. Hän esitteli lehdistötilaisuuksissaan ladattuja aseita, kutsui Yhdysvaltain ja Britannian johtajia "verta imeviksi äpäriksi" ja vakuutti viimeiseen asti, etteivät liittouman joukot ole lähelläkään Bagdadia. Sodan jälkeen Sahafin väitettiin pitkään hirttäytyneen. Nyt televisiossa nähty harmaantunut Sahaf oli rauhallisempi ja sovittelevampi kuin sodan aikana.

-Vaikea tilanne on nyt ohi, ei vain jonkun vaan kaikkien osalta, Sahaf kommentoi Irakin hallinnon kaatumista.

"Bagdad-Bobista" tuli tuhansien idoli

Monet arabit pitivät Sahafia sodan aikana sankarina, joka sanoi ääneen sen, mitä miljoonat ajattelivat. Toisille ministeri edusti Irakin vihattua propagandakoneistoa. Yllättävämpää menestystä Sahaf niitti länsimaissa. "Bagdad-Bobina" ja "Koomisena Alina" tunnetun Sahafin ympärille syntyi pienimuotoinen fanituoteteollisuus, ja erilaiset ihailijakerhot keräsivät hänen lausuntojaan kymmenille verkkosivuille. Jopa Yhdysvaltain armeijan Bagdadin-joukkojen johtava tiedottaja eversti Guy Shields tunnustaa ihailevansa Sahafia.

-Jos hän on elossa ja pääsee Yhdysvaltoihin, hänestä voi tulla miljonääri kenen hyvänsä tiedottajana. Hän on tavallaan sankarini.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Seitsemän uutiset 27.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.