Internet-kahvilat pannaan Pekingissä

Internet-kahviloiden pito kiellettiin tänään Kiinan pääkaupungissa Pekingissä. Kiinan hallitus on huolissaan netissä leviävästä toisinajattelusta ja "kumouksellisuudesta". Kahviloiden pito on tästä lähtien kiellettyä kaupungin valtaväylän varrella sekä lähellä kommunistisen puolueen tiloja, hallituksen virastoja ja kouluja, kertoi China News Service.

Kiellon piiriin eivät kuulu kansainväliset hotellit ja liikehuoneistot sekä suuret ostoskeskukset. Hallitus kielsi jo aiemmin huhtikuussa uusien Internet-kahviloiden avaamisen ja ryhtyi tutkimaan jo toiminnassa olevia kahviloita. -Emme voi laiminlöydä Internetin vaikutusta nuorten kasvamiseen ja yhteiskunnalliseen kehittymiseen, tiedotusministeri Wu Jichuan sanoi uutistoimisto Xinhuan mukaan.

Internetin käyttäjien määrä on noussut huimasti viime vuosina Kiinassa. Viime vuonna yli 22 miljoonaa kiinalaista kävi Internetissä, nousua edellisvuodesta oli yli 150 prosenttia. Kiinan hallitus pelkää kuitenkin Internetin "kumouksellista" vaikutusta kansalaisiin.

Torstaina kiinalainen ekonomisti tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen, kun hän oli kirjoittanut nettiin demokratiaa tukevia tekstejä. Hänet tuomittiin kumoukselliseen toimintaan yllyttämisestä.

(STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat