Instagramin "verilöyly": Julkkikset raivoissaan, toiset nauravat

Kuvapalvelu Instagram on tuhonnut palvelustaan miljoonia vale- ja roskatilejä.

Tästä on nyt seurannut käyttäjien raivoreaktio, sillä siivousoperaation seurauksena suosittujen Instagram-käyttäjien seuraajamäärät ovat romahtaneet.

Erityisesti operaatio näyttää vaikuttaneen julkkisten seuraajamääriin.

Teknologiasivusto The Verge kertoo, että esimerkiksi räppäri Tygan seuraajamäärä romahti 5,5 miljoonasta 2,2 miljoonaan. Räppäri  Ma$e puolestaan päätti tuhota oman tilinsä kun seuraajamäärä romahti 1,6 miljoonasta sataan tuhanteen.

Business Insider  kertoo, että Justin Bieberin fanimäärä romahti vuorokauden aikana 3,5 miljoonalla. Akonin seuraajien määrä putosi 4,3 miljoonasta 1,9 miljoonaan.

Instagramin tiedottaja kertoo Business Insiderille, että palvelusta on yksinkertaisesti poistettu roskatilejä ja sellaisia tilejä, jotka rikkovat palvelun sääntöjä.

Jotkut käyttäjät ovat pyytäneet Instagramia palauttamaan roskatilit, jotta heidän seuraajamääränsä palaisivat ennalleen.

Epäilyjen mukaan suurimmista käyttäjäkadoista kärsineet tilit olivat hankkineet väärennettyjä seuraajia tehostaakseen käyttäjämääriään.

Suosittu Instagram-käyttäjä Josh Ostrovsky toteaa Business Insiderille pitävänsä syntynyttä verilöylyä hulvattomana.

- Tämän pitäisi olla kansallinen vapaapäivä. Me kaikki tiedämme ketkä ovat ostaneet itselleen seuraajia ja tämä operaatio vain vahvisti kaikkien epäilyt. Niin monet ihmiset menettävät nyt seuraajiaan ja katsovat kun heidän digitaaliset maailmansa sortuvat. Tämä on niin hauskaa, Ostrovsky hykertelee.

Hieman ironisesti Instagram menetti itse eniten seuraajia siivousoperaatiossaan. Facebookin omistama kuvapalvelu on nimittäin menettänyt lähes kolmanneksen seuraajistaan. Pelkästään yhdessä ainoassa päivässä Instagramin seuraajamäärä putosi 18 miljoonalla.

Lue myös:

    Uusimmat