Instagram päivittää tarinatilaansa – julkaisuihin voi jatkossa lisätä musiikkia

Instagramin tarinajulkaisuja voi vastedes piristää musiikilla, kerrotaan Instagramin blogissa. Facebookin solmimien sopimusten ansiosta käytössä on kattava lista suosituimpia artisteja ja näiden kappaleita.

Tarinajulkaisua luodessaan on pian mahdollista valita erityinen musiikkitarra, jonka avulla vaikkapa videopätkään voi lisätä katkelman lempikappaleestaan tai esimerkiksi juhlatilaisuuteen sopivasta listahitistä. Kappaleita voi etsiä joko artistin tai nimen mukaan, ja halutessaan voi myös selata musiikkia kategorioittain, lajityypeittäin tai valita sen hetken suosituimpien listalta. Muutoin tarinajulkaisut jatkavat vanhalla tutulla kaavalla, Instagram kertoo.

Musiikkia tarinajulkaisuihin voi lisätä sekä Androidilla että iOS:llä, kun ominaisuus julkaistaan lähipäivien aikana päivityksenä. Applen älypuhelimia käyttäville on lisäksi tarjolla erikoisherkku, halutun musiikin kun voi valita jo ennen tarinavideon tai -kuvan nauhoittamista, jolloin esimerkiksi omat liikkeensä voi rytmittää musiikin mukaan. Sama ominaisuus on myöhemmin luvassa myös Androidille.

Instagramin uuden ominaisuuden tarkoituksena on elävöittää tarinajulkaisuja entisestään ja tehdä niistä parhaimmillaan jopa musiikkivideon kaltaisia. Kappaleesta voi valita haluamansa kohdan, joka tarinan yhteydessä sitten toistuu. Lisäksi julkaisun avaavat saavat helposti tietoonsa sen, mikä kappale on kyseessä ja kuka sen on esittänyt.

Instagramin tarinajulkaisuilla on tällä hetkellä 400 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sovelluksen tuorein päivitys on nyt tullut jakeluun ja se tulee saataville piakkoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja