Instagram luopumassa miljoonia käyttäjiä raivostuttaneesta ominaisuudesta? Firman työntekijän paljastus antaa toivoa

0:50

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miten suomalaiset jonottivat Raision Verkkokauppa.comin avajaisissa. Lue juttu.

Jotkin Instagram-käyttäjät ovat ilmoittaneet heidän fiidinsä muuttuneen kronologiseksi – aivan niin kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Kun Instagram avattiin vuonna 2010, käyttäjät rakastuivat siihen, miten helppoa palvelussa oli jakaa kuvia omille seuraajilleen. Myös kuvien selaaminen oli miellyttävää, koska omassa fiidissäsi näit kaikkien seuraamiesi käyttäjien kuvat aikajärjestyksessä, uusimmasta vanhimpaan.

Tämä kaikki kuitenkin muuttui Facebookin hankittua Instagramin omaan talliinsa. Vuonna 2016 kuvia ryhdyttiin näyttämään kronologisen järjestyksen sijaan vähän miten sattuu. Facebookin tapaan algoritmi päätteli, mistä kuvista käyttäjä saattaisi olla kiinnostunut ja saattoi näyttää jopa viikon vanhoja kuvia vaikka uudempiakin olisi ollut tarjolla. Tämä puolestaan johti siihen, että käyttäjältä jäi näkemättä iso osa muiden lataamista kuvista, ellei tämä mennyt erikseen tarkastelemaan tietyn käyttäjän profiilia. Ja näin homma on toiminut jo pitkään.

Työntekijä kertoi suunnitelmista

Instagram-käyttäjä Jack Harding (@jackharding) kuitenkin kertoi eilen palvelussa julkaisemassaan päivityksessä, että yhtiö suunnittelee kronologisen järjestyksen palauttamista ja testaa sitä valituilla käyttäjillä. Harding kuuluu itse Instagramin työntekijöihin ja oli saanut vanhan tutun fiidin testattavakseen. Sittemmin asiasta ovat raportoineet myös muut käyttäjät, jotka olivat huomanneet toivotun muutoksen fiidissään.

Instagram ei ole toistaiseksi kommentoinut, aikooko se oikeasti palauttaa kronologisen fiidin tai tuoda sen vaihtoehdoksi nykyisen rinnalle. Monet sen testaamista uusista ominaisuuksista eivät pääse betatestiä pidemmälle, joten varmana asiana tätäkään muutosta ei voi vielä pitää, mutta toivoa on.

***

0:42

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja