Independent: Sharm-el-Sheikin lentokentällä ei valvota turvakameroita

Egyptissä Sharm-el-Sheikhin lentokentällä on lyöty rutiininomaisesti laimin turvajärjestelyjä, kertoo lentokentällä työskentelevä lähde The Independent -lehdelle.

Lähteen mukaan vartijoiden kuuluisi valvoa matkatavaroiden käsittelyä turvakameroiden kautta, mutta näin ei usein tehdä. Lisäksi kentällä on lähteen mukaan useita toimimattomia turvakameroita.  

Matkalaukkuja käsitteleviä työntekijöitä pitäisi määräysten mukaan valvoa, jotta he eivät lisää laukkuihin mitään tai ota mitään pois matkatavaroista. Lehdelle puhuneen kentän työntekijän mukaan toisinaan valvontakameroita ei kuitenkaan seuraa kukaan. Lähde arvioi lehdelle, että matkatavaroiden käsittely on jätetty valvomatta jopa puolet ajasta.

Sharm-el-Sheikhin kentältä noussut venäläinen matkustajakone putosi viime viikolla. Koneessa oli tutkijoiden mukaan mahdollisesti pommi.

Koneen putoamisessa kuoli 224 ihmistä, suurin osa heistä venäläisiä.  
Koneen putoamisen syytä selvitetään yhä.

Muun muassa Britannia ja Yhdysvallat ovat sanoneet uskovansa, että koneessa todennäköisesti räjäytettiin pommi. Maiden tiedustelupalvelujen yhteisessä operaatiossa on saatu analysoitua äärijärjestö Isisin Syyriassa ja Egyptissä olevien militanttien viestinvaihtoa satelliittien avulla.

Raportin mukaan viestien sävy ja sisältö vakuuttivat asiantuntijat siitä, että joko matkustaja tai lentokoneen henkilöstön jäsen vei pommin koneeseen.  

Britannia on lennättänyt alueella lomailevia kansalaisiaan takaisin kotimaahan.  

Venäjä ei ole julkisesti tukenut pommiteoriaa. Silti maan presidentti Vladimir Putin määräsi perjantaina, että lennot Egyptin Sharm-el-Sheikhin lentokentälle keskeytetään.

Putin käski myös Venäjän hallituksen palauttamaan Egyptissä lomailevat venäläisturistit kotiin.  

Myös Suomi on kehottanut välttämään matkustamista Etelä-Siinain turistikohteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat