Mainos

Imartelevia ja mukavia! Nainen käytti miesten vaatteita kuukauden ajan – nämä asiat hän huomasi

Miesten vaatteisiin pukeutuminen muutti naisen suhtautumista vaatekauppojen valikoimaa kohtaan. 

Nykyaikana raja miesten ja naisten vaatteiden välillä on koko ajan häilyvämpi. Mutta kuinka realistista vastakkaiselle sukupuolelle suunniteltujen vaatteiden käyttäminen tosielämässä oikein on? Kirjailija Lucy Rycroft- Smith päätti ottaa asiasta selvää ja raportoida kokemuksistaan The F World -nettisivustolle.

Vaatteet toivat mukanaan huolettomuutta

Neljästä viiteen tuntia kestävien työmatkojen kulkeminen täydessä liikennevälineessä puku päällä oli naisen mukaan melkoinen saavutus, mutta Smith kertoo tunteneensa miesten vaatteissa mukavuutta, jollaista hän ei ollut ennen kokenut. Erityisesti korkokenkien vaihtuminen matalampiin vaihtoehtoihin oli naisen mukaan erittäin ihanaa.

– Nämä kengät ovat leveämpiä, paksupohjaisia ja epäilemättä mukavampia, vaikka ne maksavat täsmälleen yhtä paljon. Eikö tämä epäoikeudenmukaisuus koskaan lopu? Smith ihmettelee. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Smithin mukaan miesten vaatteisiin pukeutuminen toi mukanaan myös eräänlaista huolettomuutta, sillä naisten vaatteet ovat huomattavasti paljastavampia ja ihonmyötäisempiä. 

Myös aamutoimet nopeutuvat kokeilujakson aikana. Naisen ei tarvinnut valita kymmenistä eri asuvaihtoehdoista, vaan ainoastaan muutaman eri puvun, paidan ja kravatin välillä. 

Naisten vaatteet eivät anna mitään anteeksi

Kun kolmenkymmenen päivän kokeilujakso oli takana, Smithista oli tullut suuri miesten vaatteiden fani. Mukavuuden lisäksi Smith huomasi, kuinka paljon kestävämpiä ja laadukkaampia miesten paidat oikein olivat. Ne säilyttivät muotonsa vaatekaapissa loistavasti. 

– En ole koskaan käyttänyt vaatteita, jotka olisivat saaneet oloni tuntumaan niin mukavalta, joissa olisi ollut niin helppo säädellä omaa lämpötilaa, ja jotka olisivat olleet yksinkertaisesti niin imartelevia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pukiessaan taas naisille tarkoitetut suorat housut päälleen hän huomasi, kuinka tiukat ne miesten housuihin verrattuina olivat. Vyötärö kiristi, leikkaus ei antanut mitään anteeksi eikä käytännöllisiä taskujakaan löytynyt. Kokeilujakso saikin Smithin tyytymättömäksi naisten vaatteiden vanhanaikaisiin standardeihin.

– Sukupuolistetut vaatteet ovat naurettavia, tarpeettomia ja täysin vahingollisia. Kieltäydyn olemasta enää osallisena siihen, Smith toteaa.

Lähde: The F World

***

1:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.