Image: Sibelius-Akatemiassa seksuaalista häirintää sekä suhteita opettajien ja alaikäisten opiskelijoiden välillä – Koulu: "Emme halua historian virheiden toistuvan enää"

Sibelus-Akatemiassa opiskelijat ovat kohdanneet seksuaalista häirintää ja nöyryyttämistä, kertoo Image. Lehden esseessä nostetaan esille myös alaikäisten opiskelijoiden ja koulun opettajien väliset suhteet.

Taideyliopisto julkaisi tänään tiedotteen juttuun liittyen. Se kertoo vuosia tehneensä töitä epäasiallisen käytöksen ehkäisemiseksi ennalta, ja korostaa tarkoituksena olevan, ettei opiskelijoiden fyysinen tai henkinen terveys vaarannu, ja kaikki saavat hyvän oppimisympäristön.

– Olen surullinen ja pahoillani siitä, ettei tämä ole aina toteutunut. Emme halua historian virheiden toistuvan enää, sanoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén koulun tiedotteessa.

– Yksikin häirintätapaus on liikaa. Kynnys ilmoittaa epäasiallisesta kohtelusta on meillä selkeästi laskenut, mutta meidän on edelleen löydettävä keinoja madaltaa sitä, Hildén toteaa tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja