Ilves teki sopimuksen nuoren tshekkivahdin kanssa: "Yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista maailmassa"

Jääkiekon Liigassa pelaava Tampereen Ilves teki loppukauden mittaisen sopimuksen tshekkimaalivahti Lukas Dostalin kanssa. Vasta 18-vuotias veskari liittyy joukkueeseen torstaina.

Dostal saapuu Tampereelle Tshekistä Kometa Brnosta. Nuori lupaus on pelannut tällä kaudella pääosin maan toiseksi korkeimmalla tasolla, mutta hänelle on kertynyt myös kaksi peliä Tshekin liigassa ja yksi ottelu junioreissa. 

NHL-seura Anaheim Ducks varasi Dostalin viime kesänä kolmannella kierroksella. Tshekkivahti on torjunut 24 ottelua maansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla SK Horacka Slavia Trebicissä ja kopannut kiekkoja 91,52 prosentin varmuudella. 

Dostal edusti Tshekkiä myös vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja torjui 95,65-prosenttisesti. Lukema oli turnauksen paras.

– Lukas Dostal on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista maailmassa, ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus. Vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hänen otteensa olivat erinomaisia, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi seuran tiedotteessa tiistaina.

Dostal pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla Brnon riveissä tammikuussa. Hän torjui viime keväänä Kometa Brnossa alle 20-vuotiaiden Tshekin mestaruuden. 

– Lukas tuo maalivahtiosastollemme lisää kilpailua, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän näki Ilveksen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä loppukauden aikana.

Ilves on Liigassa tällä hetkellä kahdeksantena. Joukkueessa maalia vartioivat myös Riku Helenius ja Antti Lehtonen.

Lue myös:

    Uusimmat