Iltapalapiirakka 8.1.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Iltapalapiirakka

pohja:


150 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (2 dl) maitorahkaa
Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää maitorahka ja sekoita ainekset nopeasti keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täyteen.

täyte:


200 g kypsää kinkku-, kalkkuna tai broileri kuutioita
100 g stilton juustoa tai sinihome juustoa
2,5 dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl tuoretta persiljaa
Laita kulhoon kuutioitu liha. Kuutio kulhoon myös juusto. Lisää kerma, kanamunat, jauhot ja silputtu tuore persilja.
Ota esille piirakkavuoka ja taputtele jääkaappikylmä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä uunissa pohjaa noin 10 minuuttia.
Ota esikypsennetty piirakkapohja uunista ja levitä täyte. Paista piirakkaa 200C asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Tarjoa piirakka höyrytettyjen kasvisten kera. Käytä esim. brysselinkaalia ja parsakaalia sekä vuoden vihannesta porkkanaa. Kypsille kasviksille kastikkeeksi sopii balsamiviinietikka tai nokare voita.

Lue myös:

    Uusimmat